Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Ermenistan'a çok sert sözler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerinin ateşe tutulması nedeniyle Ermenistan'ı "faşist devlet" olarak nitelendirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Ermenistan'a çok sert sözler
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Ermenistan'a çok sert sözler
GİRİŞ 15.07.2020 23:06 GÜNCELLEME 15.07.2020 23:24
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Aliyev, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 12 Temmuz'da sınırda yaşanan çatışmaları Ermenistan'ın başlattığını, Ermenistan ordusunun Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerinden birine ani top atışı yaparak saldırıya geçtiğini belirtti.

Azerbaycan ordusunun hemen yanıt vererek şehit askerlerin intikamını aldığını ve şanlı zafer kazandığını vurgulayan Aliyev, "Ermenistan güçleri, bir santimetre Azerbaycan toprağına giremedi ve bunu hiçbir zaman başaramayacak. Tam tersi, biz isteseydik bugün Ermenistan'ın o bölgesinde toprakların büyük kısmını kontrolümüz altına alabilirdik. Fakat böyle bir amacımız yoktu." ifadelerini kullandı.

 

 

Aliyev, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine de ateş açtığını, 76 yaşındaki bir sivilin yaşamını yitirdiğini vurgulayarak, "Bu bir daha Ermenistan'ın faşist bir devlet olduğunu ortaya koyuyor." dedi.

''HALKIN SABRININ DA BİR SINIRI VAR''

Azerbaycan halkının Dağlık Karabağ için yürütülen anlamsız müzakerelerden bıktığını vurgulayan Aliyev, "Halkın sabrının da bir sınırı var. Biz güçlü bir ordu kurduk. Dağlık Karabağ konusunda geriye bir adım bile atmayacağız. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü sağlanmalıdır ve bu konuda kararlıyız." diye konuştu.

TÜRK HALKI VE BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Türk halkına ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği destekler için teşekkür eden Aliyev, "Bütün dünya, Türk ve Azerbaycan halkları bizim asıl kardeş olduğumuzu bir daha gördü." ifadesini kullandı.

Aliyev, sınırda çatışmalar başladığında yeterli şekilde faaliyet gösteremeyen Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'u eleştirdi. Toplantıda, çatışmalarda şehit düşen Azerbaycan askerleri için saygı duruşunda bulunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 106
  • Haha 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu baskan mevlut cavusogluna benzemiyo mu
    Cevapla
  • Elazigli 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar yorumlarda Hiristiyan göz bebegi falan degil, Hiristiyan aleminde menfaat ve cikar ön planda ne din ne iman o tuplulmlar icin gecerli degil, Bu isin arkasinda Rusya var Tabi Fransayi unutmiyelim 1915 Ermeni tasnak cetelerini Fransizlar Osmanlinin basina bela etiler, simdi Fransa o oyunu tekrarlamak istiyor ama bu gün o gün degil dünya degisti oyunlarda degisti, Rusya Türkiyeye karsi her oyunu Rusyanin parcalanmasi demek Rusya Federasiyonu 17 Cumhuriyetten meydana geliyor bunun cumhuriyeti Türk kökenli Müslümanlar takriben 50 milyon insan Dagistan, cecniya ingusiyen baskirdistan tataristan ve saire bunlarin Rusya Türkiyeye savas acmasina seyirci kalacaklarina inanmiyorum
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    halkın sabrı taştı da sende ne sabır varmış ordundaki necmeddin gibi hainleri temizle orduyu hizaya sok sonrada allah ne verdiyse ermenistana sen türksün hergün öleceğine birgün öl al topraklarını geri
    Cevapla
  • M. Türk. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistanı da israili de ilk tanıyan devlet, sağ olsun bin yıldır dünyayı titretmiş osmanlı çöktü diye sevinerek kurdurdukları cumhuriyet devleti olmuştur. E bu cumhuriyeti neden kurdukları da ap açık ortada zaten. Türkleri dinsiz kılmak. Biraz başarılı da oldular. Chp ap açık örneğidir.
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    kimse kendini kandırmasın türklerin ana yurdu çook uzun süredir tanrı dağları değil anadolu dur.
    Cevapla
  • Muallim 3 yıl önce Şikayet Et
    Türklerin değil , müslümanların
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'