Ağır kayıplar veren Ermenistan geri vites yaptı! Paşinyan'dan çağrı geldi...

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile yaşanan sınır çatışmalarını sona erdirmek için barışçıl müzakerelerin tek alternatif olduğunu dile getirdi.

Ağır kayıplar veren Ermenistan geri vites yaptı! Paşinyan'dan çağrı geldi...
Ağır kayıplar veren Ermenistan geri vites yaptı! Paşinyan'dan çağrı geldi...
GİRİŞ 17.07.2020 19:34 GÜNCELLEME 23.07.2020 12:06
Bu Habere 198 Yorum Yapılmış

Ermenistan ile Azerbaycan sınırında 12 Temmuz tarihinden bu yana süren çatışmalarda tansiyonun giderek yükselmesinin ardından Ermenistan geri adım attı. Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan, yaptığı açıklamada Azerbaycan ile yaşanan sınır çatışmaları sona erdirmek için barışçıl müzakerelerin tek alternatif olduğunu ifade etti.

 

 

Belarus’un başkenti Minsk’te yapılan Avrasya Ekonomi Birliği Konseyi (EAEU) oturumunda konuşan Ermeni Başbakan, "Çatışmaya askeri bir çözüm yok, barışçıl müzakerelere alternatif yok. Bu bölgemizde yer alan tüm halkların çıkarlarına cevap veren bir gerçek” dedi.

PUTİN ARABULUCULUK TEKLİF ETTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri gerçekleştirdikleri toplantıda Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki sınır çatışmalarını ele aldı. Toplantının ardından video konferans yolu ile açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durum hakkında ayrıntılı bir görüş alışverişi gerçekleşti. Sürekli yükselen tansiyon ile ilgili endişeler dile getirildi” ifadelerini kullandı. Tarafların ateşkesinin zorunlu ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Peskov, “Arabuluculuk faaliyetleri için her türlü desteğin verilmesi kararı alındı" dedi.

AZERBAYCAN'DA 7 BİN KİŞİ CEPHEYE GİTMEYE HAZIR

 

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapışan açıklamada Ermenistan sınırındaki çatışmalarda yer almak isteyen 7 bin gençten cepheye gitmek için başvuru aldıklarını duyurdu. Albay Vagif Dargahli, yaptığı açıklamada "Azerbaycan'ın binlerce oğlu ve kızı safları sıklaştırmak, ordumuzu desteklemek ve muharebelere katılmak için Savunma Bakanlığına başvurdu. 13-17 Temmuz tarihleri arasında Savunma Bakanlığı bu konuda 7 bin talep aldı" dedi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ayrıca Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 16 Temmuz'daki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından “Askerlik yapmak isteyen vatandaşların özgeçmişlerini Devlet Seferberlik Hizmetlerine sunabilecekler” açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan 12 Temmuz tarihinden bu yana çıkan çatışmalarda Azerbaycan, 13 asker ve 1 sivilin şehit olduğunu açıklamış, Ermenistan’ın ise 100’den fazla can kaybı olduğunu öne sürmüştü.

YORUMLAR 198
  • nail 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenileri tarihten bugüne ruslar hep kullandı .1i dünya savaşında ve kurtuluş savaşında ülke vadetdi anadoluda ruslar ve ermeniler kaybedince savaşı adına soykırım dediler
    Cevapla
  • ernfdn 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenileri ruslar destekliyo türkleri de türkiye. bu aynı zamanda türkiye rusya savaşıdır. ancak amerikadan da bolca yardım alıyoruz yani bu nedenle amerika da azerbaycana dolaylı olarak destek oluyor sayılabilir mi. sonuçta ruslar bunlar amerikaya karşı büyük tehtid. YANİ : amerika, türkiye. azerbaycan VS rusya, ermenistan. bence azerbaycan avantajlı
    Cevapla
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbeycan yeterince cevap veremiyor. Eksikligi ne ? Teknolojimi silahmı cesaretmi. Eksikliği neyse gidermeliler. Ayrıca türkiye teknolojik ve silah olarak yardımcı olması lazım. Görünürde hep laf konuşma kınama başka bir şey görünmüyor
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan saldiriyi baslatmistir saldiriya karsilik verilmis ama yetersiz simdi azeriler saldiriya gecmelidir baris maris yok sonuna kadar devam erivan yikilmadan durmak yok sivillerde hedef alinmali düsmanliklarinin bedelini agir ödemeli bir dahada türk düsmanligi yapamayacak seviyeye geldimi baris o zaman yapilir su an tek yapilacak sey savas
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniformarya, şapkaya , apoletlere dikkat ettiniz mi arkadaşlar,?? Maşallah tam bir Türk Subayı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...