Mısır Müftüsü'nden Ayasofya çıkışı: Kabul edilemez

Ayasofya'nın camiye çevrilmesine yönelik tepki gösteren ülkelere, Müslüman bir ülke olduğu bilinen Mısır da eklendi. Mısır Müftüsü Şevki Allam, Ayasofya'nın camiye çevrilmesine yönelik kararın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Mısır Müftüsü'nden Ayasofya çıkışı: Kabul edilemez
Mısır Müftüsü'nden Ayasofya çıkışı: Kabul edilemez
GİRİŞ 19.07.2020 14:01 GÜNCELLEME 19.07.2020 17:02
Bu Habere 266 Yorum Yapılmış

Ayasofya'nın camiye çevrilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Hazımsızlıkla Türkiye'ye saldıran yabancı devletler, Türkiye'nin bir iç meselesi olan konuya müdahil olmaya çalışıyor. O devletlere bir de Mısır eklendi.

Mısır'da yayın yapan Sada el-Balad televizyonuna konuşan Mısır Müftüsü Allam, İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından biri olan Ayasofya ile ilgili yorumunda, söz konusu yapının camiye dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

 

"DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİ"

Allam, "Kiliseler olduğu gibi korunmalı ve camiye dönüştürülmemeli, aynı şekilde camiler de kiliseye dönüştürülmemeli. Mısır tarihinde böyle bir şey hiç olmadı” diye konuştu.

Farklı inanç temsilcilerinin benzersiz özelliklerini koruması gerektiğine dikkat çeken Allam, "Bize kiliseleri korumamız buyuruldu ve Müslümanların kaynakları ile Hıristiyanlar için kiliseler inşa etmek yasak değil” ifadelerini kullandı.

 

 

"SFENKS YOK ETMEK KİMSENİN AKLINA GELMEDİ"

İnsanlığın dünya kültürel mirasını koruma gerekliliğine vurgu yapan kutsal metinlere dikkat çeken Allam, "İbadet yerleri kişinin inancına özgüdür, bu nedenle onlara saygılı davranmak ve onları korumak önemli” diye sözlerini sürdürdü.

Bir zamanlar Firavunların hüküm sürdüğü, Roma, Pers medeniyetlerinin geliştiği Mısır, Irak, Suriye ve Lübnan'da bunun böyle olduğunu belirten Allam, "Hiç kimsenin, örneğin Sfenks heykelini ya da bir tapınağı yok etmek aklının ucundan bile geçmedi” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 266
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberin İstanbul ile ilgili hadisini neye karşılık sattın? müftü olmuşsun ama adam olamamışsın
    Cevapla
  • Atalay Arslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Adi müftükendigizli yahudi bu pust,misir hic bir zaman müslüman biri tarafindanyönetilmedi,Mursiyi sehit edenler bunlar,senkimsin ki islamadina konusuyorsun.
    Cevapla
  • kama 3 yıl önce Şikayet Et
    tam soytarı kılıç hakkı nedir bilmez deyyus.olmuşken şu mısır da bizim eyaletti orayıda firavunlardan kurtaralım
    Cevapla
  • Ali Ulvi 3 yıl önce Şikayet Et
    Müptezel senin gibi ruhunu satmış gafiller dahi bilir orası FATİH SULTAN MEHMET HAN ın vakfiyesi zibidi boyundan büyük laflar etme.Bir an evvel islama dön gafletten uyan.
    Cevapla
  • recep 3 yıl önce Şikayet Et
    mısır da cami yada kilisenin müzeye çevrildiği olmuş mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek