İngiltere'den Uygur Türkleri açıklaması!

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Çin’deki Uygur azınlığın 'korkunç' hak ihlalleriyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

İngiltere'den Uygur Türkleri açıklaması!
İngiltere'den Uygur Türkleri açıklaması!
GİRİŞ 20.07.2020 06:05 GÜNCELLEME 20.07.2020 06:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Çin'in kontrolü altındaki bölgede Uygur Türklerinin durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İngiliz Bakan, "Uygurlara karşı ağır ve korkunç insan hakkı ihlallerinin devam ettiği çok açık, bu yüzden Cenevre’de 27 ülkeyle birlikte Çin’e, Uygur azınlığa ve Hong Kong’a yönelik ihlalleri durdurma çağrısında bulunduk" dedi.

Pekin’in İngiltere Büyükelçisi Liu Xiaoming ise Uygurların mutlu bir şekilde yaşadığını ve Çin’deki diğer etnik azınlıklarla eşit muamele gördüğünü söyledi.

Çin'in özellikle son yıllarda Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerinin kimlik, kültür ve nüfusuna yönelik insan hakkı ihlalleri uluslararası kamuoyu tarafından sıkça eleştiriliyor. Pekin ise iddiaları reddediyor.

YORUMLAR 2
  • ULUBEY 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu okul çocuklarına hadi bakalım adamların durumuna sizin dediğiniz gibi rahat yaşıyorlar mı diye izin vermezler.geçen geri çevirdiler.Bunların yeryüzünden tamamen kalkması lazım.Hadi virüs işini hızlı yap.
    Cevapla
  • Höö! 3 yıl önce Şikayet Et
    Hı? Ne diyon kardeş?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak