Trump'tan dikkat çeken Erdoğan açıklaması: Çok zeki, Joe Biden onunla baş edemez!

ABD Başkanı Donald Trump yaklaşan seçimler öncesinde yerel basına bir röportaj verdi. Trump röportajında dikkat çekici bir detaya değindi. Demokrat rakibi Joe Biden'a yüklenen Donald Trump, ABD Başkanlığı'nın "akıl sağlığı" gerektirdiğini söyledi. Trump, Joe Biden'ın Şi, Putin, Erdoğan gibi zeki liderlerle ile baş edemeyeceğini söyledi.

GİRİŞ 24.07.2020 07:03 GÜNCELLEME 24.07.2020 07:09
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım 2020'de düzenlenecek başkanlık seçimlerindeki Demokrat rakibi Joe Biden'ı hedef aldı.

 

 

Trump, Fox News kanalına verdiği röportajda, ABD Başkanlığı'nın zeki olmayı gerektirdiğini savundu.

74 yaşındaki ABD Başkanı, 77 yaşındaki Biden'ın bilişsel teste katılması gerektiğini, çünkü söz konusu başkanlık koltuğunun "dayanaklılık" ve "akıl sağlığı" gerektirdiğini kaydetti.

 

 

"BİLİŞSEL YETENEK TESTİNE KATILDIM"

Trump, bilişsel yeteneğine ilişkin soru işaretlerinin medyada yer alması üzerine, başkanlık görevine uygun olduğunu kanıtlamak için söz konusu teste tabi olduğunu belirtti. 

Trump'ın, Demokrat rakibine karşı argümanı, seçim kampanyasının temel taşı olarak öne çıkıyor.

"BIDEN EHİL DEĞİL" İMASI

Sözü uluslararası arenaya getiren Trump, başkanlık koltuğuna oturduğu takdirde 78 yaşında olacak ve ABD'nin en yaşlı başkanı unvanını alacak olan Biden'ın diğer ülkelerle sert müzakerelere girme konusunda ehil olmadığını ima etti.

"ERDOĞAN ÇOK ZEKİ BİR LİDER"

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i örnek veren Trump, şunları söyledi:

"İyi iş çıkartıyoruz. En iyi ekonomiye sahibiz. Ancak zeki birisine sahip olmalıyız. Eğer bu kişi zeki değilse... Çünkü size şunu söyleyebilirim ki, Başkan Şi, Başkan Putin, Başkan Erdoğan çok zeki. Uğraştığın muhatapların arasında zeki olmayan kimse yok. Yüzde 100 (zeki) olmayan birine sahip olamayız."

YORUMLAR 30
  • pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    TRUMP elinde o kadar kart var açsa demokratları hapse atacak yapmıyor. onları seçimle yenecekmiş.. artık onları seçimle yeninceye kadar onlar mı Onlari hepsini atar tartışılır.. onlar seçimde yenecek şeyler değiller demokratlar baş belaları
    Cevapla
  • Smart 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump demek istedi ki... rusya çin ve türkiye düşmanımız. Bütün dünya zaten abd nin ezeli düşmanları çin ve rusyayı biliyor. Güya biz müttefikiz ya korede bunlara karşı omuz omuza savaştık ya. Sinsi düşmanlıklarını açıkladılar işte.
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir saman kafalılar anlamadı. Bizans artığı besleme medya tarafından beyni yıkanan tipler nede olsa.
    Cevapla
  • WCKD 3 yıl önce Şikayet Et
    Saman kafalı oldukları için anlamıyorlar zaten, salla onları adam yerine bile koymaya gerek yok , onlara cevap verince kendilerini nimetten sayıyolar
    Cevapla
  • Malatya44 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam kendini övüyor ancak bunlar la ben baş ediyorum benden zeki değiller bu millet nasıl okuyor anlıyor
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    adam burda diyorki ben istediğmi alıyorum bunlardan. biden alamaz diyor. sizde bunu övgü olarak mı alıyorsunuz.
    Cevapla
  • Bircihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Mert o öyle demiyor benim gibi zeki adamı bile ayakta uyutuyorlar senin hiç şansın yok diyor algı meselesi sende algılama yok galiba
    Cevapla
  • Fırtına 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafası ters çalışan,bir şeyden haberi olmayan na mert;İyi oku. "CNN Beyaz Saray muhabiri Kevin Liptak, "Trump karşısında hiçbir lider, Erdoğan kadar istediğini elde edemedi" yorumunu yaptı. New York Times Beyaz Saray Muhabiri Michael Crowley'nin haberinin başlığında ise "Onun büyük hayranıyım." bunlar sana kapak olsun.Muhalifliğinde bir şerefi var.Sizde varsa tabi...
    Cevapla
  • xcx 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen de anlamissin ama cok yanlis anlamissin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'