Devlet Başkanı koronavirüs ilacı diyerek içmişti! Kötü sonla bitti

Madagaskar, ülkede yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen bitkisel karışım Covid Organics'ten vazgeçerek tedavi merkezleri açmaya başladı. Rajoelina, ilacı canlı yayında içerek tanıtmıştı.

Devlet Başkanı koronavirüs ilacı diyerek içmişti! Kötü sonla bitti
Devlet Başkanı koronavirüs ilacı diyerek içmişti! Kötü sonla bitti
GİRİŞ 26.07.2020 22:15 GÜNCELLEME 26.07.2020 22:18
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, ülkede temmuz ayında Kovid-19 vakalarının hızla artmasının ardından resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, başkent Antananarivo'nun Mahamasina semtinde 250 kişi kapasiteli bir Kovid-19 tedavi merkezi açılacağını belirtti.

 

 

Ayrıca sağlık merkezlerinde tedavi görecek hasta bilgileri, yatak sayısı, solunum cihazları gibi verilerin yer alacağı CovData adlı dijital bir platformun da uygulamaya geçirileceğini kaydeden Rajoelina, "Bu zor zamanlarda, halkımı salgına karşı mücadelede birlik ve dayanışma içinde olmaya çağırıyorum. Madagaskar, Kovid-19'a karşı mücadeleyi kazanacak." ifadesini kullandı.

DEVLET BAŞKANI İLACI CANLI YAYINDA İÇMİŞTİ

 

 

Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsü bilim insanları, sıtma tedavisinde kullanılan artemisia bitkisi ve ülkedeki birçok şifalı otun karışımından oluşan "Covid Organics"i geliştirmiş, Rajoelina, bu karışımı 20 Nisan'da canlı yayında içerek tanıtmıştı.

Madagaskar, talep üzerine ilacı Afrika dahil 20'ye yakın ülkeye göndermişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bazı bitkisel ilaçlar ve geleneksel tıbbın Kovid-19 semptomlarını hafiflettiğini kabul etmiş ancak bu maddelerin hastalığı önlediği ya da iyileştirdiğine dair kanıt bulunmadığını açıklamıştı.

Rajoelina da DSÖ'ye, ilaca Avrupa değil Afrika kaynaklı olduğu için bu kadar şüpheci yaklaştığı eleştirisinde bulunmuştu.

Madagaskar'da temmuz başından bu yana vaka sayısı üç kattan fazla arttı.

Virüs bulaşan 5 bin 579 kişi iyileşirken, 78 kişi hayatını kaybetti.

Vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle başkent Antananarivo'nun da yer aldığı Analamanga bölgesinde 20 Nisan'da kaldırılan karantina uygulaması yeniden başlatılmıştı.

Nijerya hükümeti, geçen hafta yaptığı açıklamada Covid Organics'i test ettiğini ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını bildirmişti.

YORUMLAR 22
  • Hançer 3 yıl önce Şikayet Et
    Korona çıkalı kaç ay oldu. Koronanın başladığı zamandan bu yana 78 kişinin koronadan ölmesi ilacın işe yaradığını gösterir. Bu ilaçtan bizde kullanabiliriz. Kabaktaki bildiğimiz kabak işte bundaki bir madde de koronaya iyi geliyor. Birde kinin bitkisini kullanabiliriz.
    Cevapla
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    hastalık dış kaynaklı geliyor ülkelere. madagaskar a yurtdışından kaç kişi gelecek ki geleni de takip edebilirsen sıkıntı yok. vaka sayısınn azlığı normal.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bin yataklı fuar ala... pardon sahra hastanesi açanlar vardı. Sahi noldu modern sahra hastanemiz. Ses ver adanaa
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm oranı bizden düşük.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    KoronaVirüsden Korunmak istiyoranız önce İçki-Sigara içmeyeceksiniz! -İçki-Sigaradan uzak duracaksınız!...İçki-Sigara Yaş Genç olsada Akciğeri bitiriyor ,Zayıflatıyor Koronavirüse açık hale getiriyor! Yaş Genç olsada Drek öldürürüyor! Çünkü Su gibi içki içilen Avrupada bu yüzden Binlerce insan öldü.
    Cevapla
  • Kim tutar seni 3 yıl önce Şikayet Et
    5 kavanoz bal 100 lira. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi