Almanya'dan Türkiye kararı! Beklenen liste açıklandı

Fransa'dan sonra Almanya da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'nin de dahil olduğu bir çok ülkeden gelecek yolculara havalimanlarında Kovid-19 testini zorunlu kıldı. İlgili düzenlemenin gelecek haftadan itibaren yürürlüğe girmesinin beklenildiği bilgisi paylaşıldı. Risk bölgelerinden ülkeye dönen ve negatif Kovid-19 testi olmayanların 14 günlük karantinaya girmesi gerekiyor.

Almanya'dan Türkiye kararı! Beklenen liste açıklandı
Almanya'dan Türkiye kararı! Beklenen liste açıklandı
GİRİŞ 27.07.2020 22:14 GÜNCELLEME 27.07.2020 22:24
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Alman Haber Ajansına (DPA) yaptığı açıklamada, risk bölgelerinden ülkeye dönen tatilcilere Kovid-19 testinin yapılmasının zorunlu hale getirilmesi için talimat vereceğini belirtti.

TESTLER ÜCRETSİZ OLACAK

Tatilcilerin fark etmeden başkalarına virüsü bulaştırmasının ve yeni enfeksiyon zincirlerinin oluşmasının önlenmesi gerektiğini ifade eden Spahn, yapılacak testlerin ücretsiz olacağını kaydetti.

Alman basınında yer alan haberlerde, ilgili düzenlemenin gelecek haftadan itibaren yürürlüğe girmesinin beklenildiği bilgisi paylaşıldı.

Ülkede salgınla mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü, ABD, Rusya, Mısır, İsrail, Türkiye gibi 130 ülkeyi riskli bölge kategorisinde bulunduruyor.

Geçen hafta yapılan Eyalet Sağlık Bakanları toplantısının ardından (Kovid-19) yayılma riskini azaltmak amacıyla havalimanlarında test merkezleri kurulacağı duyurulmuştu.

Son verilere göre Almanya'da vaka sayısı 205 bin 609, ölü sayısı da 9 bin 118 oldu.

FRANSA DA ZORUNLU KILMIŞTI

Fransa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye dahil 16 ülkeden gelecek yolculara havalimanlarında Kovid-19 testini zorunlu kılmıştı. Uygulama 1 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe girecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • abc 3 yıl önce Şikayet Et
    sankı bız her hafta sonu almaya ya cay ıcmeye gıdıyorduk cokta tın tın tın ulen alman dusunsun bıtlı avrupada tatıl yapacaklar almayın memlekete
    Cevapla
  • tanju 3 yıl önce Şikayet Et
    madem bekleniyorduy niye değiştiriltmedi.
    Cevapla
  • Necali 3 yıl önce Şikayet Et
    Balikesir bandirmada hastanelerin tamami dolu ilcelerde bile yer yok baska ilere sevk ediliyor ,hasta kabulu yapilmiyor şu an Allah askina getirin şu yasaklari ülke kıriliyor ama hicbirsey yokmus gibi hava yaratarak ekonomi canlandirma amaclaniyor lakin hastaliga yakalananlar yarim oluyor haberiniz varmi
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    hepsi Politika
    Cevapla
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanin derdi Türkiye ve Türkler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak