Ermenistan'a silah satan ülkeye Azerbaycan'dan sert tepki!

Azerbaycan'a yönelik saldırı girişiminde bulunan Ermenistan 8 askeri şehit etmişti. Yaşanan bu olay sonrası dünyadan tepkiler yağarken Ürdün'den Ermenistan'a silah satışı gerçekleşti. Ürdün'ün Azerbaycan Büyükelçisi Sami Abdullah Ghosheh, Ermenistan-Azerbaycan sınırında çatışmalar yaşandığında Ermenistan'a silah gönderdikleri gerekçesiyle Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Ermenistan'a silah satan ülkeye Azerbaycan'dan sert tepki!
Ermenistan'a silah satan ülkeye Azerbaycan'dan sert tepki!
GİRİŞ 27.07.2020 23:25 GÜNCELLEME 27.07.2020 23:29
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ghosheh'i kabul eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Araz Azimov, Ermenistan'ın saldırı gerçekleştirdiği dönemde Ürdün'ün bu ülkeye silah satmasının Azerbaycan kamuoyunda tepkiyle karşılandığını belirtti.

 

 

Büyükelçi Ghosheh de Azerbaycan'ın kaygısını anladığını, iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri göz önünde bulundurarak sorunun giderilmesi için çaba harcayacağını kaydetti. Daha önce Sırbistan'ın da aynı dönemde Ermenistan'a silah sattığı tespit edilmiş ve Sırbistan'ın Azerbaycan'daki maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

NE OLMUŞTU?

 

 

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan biri üsteğmen dört asker hayatını kaybetmiş, dört asker yaralanmıştı. Sonraki günlerde de devam eden çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere sekiz asker şehit olmuştu

YORUMLAR 54
  • Hakk 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Azerbaycan'da Müslüman falan kalmamıştır. Kalsa idi ülkede ezan sesi yukselirdi. Malesef bizim eve en yakın camiye 1 saat buçuk otobusle yol gidiyorum. Müslüman görünümlü satılmış ülkelerden biri. Türkiye ile "kardeş" olmanın tek nedeni Azerbaycan petrolünü pazarlamaktan ibaret.
    Cevapla
  • Hakk 3 yıl önce Şikayet Et
    Natik bey, benim yazımdan cikardigin oysa da deyecegin bu sey yok. Müslüman bir ülkede bir müslüman namazını kılmak için camiye gider. Ülkede camii inşa edilmiyorsa oda devletin siyasətidir. Ülkeyi dışarıda təmsil edən devlet kurumlaridir. Bu gün cami inşa edilmiyorsa 10 yıl sonra namazın nasıl kılındığını da unutucaklar Çünkü camiden devlete para gelmiyor. Eyer işinde namazını kilamiyisan müslüman bir ülkede değilsin, ezan sesini duyarak namaza gitmiyorsan Müslüman ülkede değilsin. Eğer bu duruma itirazın yoksa senin de muslumanligindan şübhə ederim.
    Cevapla
  • Natiq Garakishiyev 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin üst düzey görevinde çalışan satkınsa bu tüm halkın satkın olmasımı sence? Eger böyle düşünüyorsansa o saman sende satkınsın. Ben Azerbaycanlıyım, Oğuz Türküyüm, Elhemdulillah namazında, niyazında olan bir müsülmanım. Milletini, Toprağını, Bayrağını, Kur'anını seven birisiyim.
    Cevapla
  • kayı boyu 3 yıl önce Şikayet Et
    ürdünün ermeni tarafından yönetildiği aşikar zaten
    Cevapla
  • Manisalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gibi görünüp bizden olmayan Bunlar çok tehlikeli.rabbim bunların şerrinden bizleri ve bütün inananları korusun.
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan, Mısır , Birleşik Arap Emirleri ve Ürdün Müslüman görünümlü Olan ama müslüman düşmanı ,batının hizmetkarı ülkelerdir.
    Cevapla
  • gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru bi tespit
    Cevapla
  • Antalyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    bu silah satışları abd kanalıyla oluyor. yani abd silahları başka ülke veya örgüt kanalıyla yapıyor. ürdün burda maşa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!