Çocuklara öğretecekler: Fransa'daki okul müfredatında Türkiye ve Erdoğan skandalı

Fransa'daki haberleri Türkçe olarak yayınlayan Artı33 sitesinin haberine göre; Fransa'da gelecek yıldan itibaren liselerde okutulacak tarih kitaplarında Türkiye ile ilgili tepki çeken ifadelerin eklendiği ortaya çıktı. Yeni müfredata Fransalı Türklerden sert tepki geldi.

Çocuklara öğretecekler: Fransa'daki okul müfredatında Türkiye ve Erdoğan skandalı
Çocuklara öğretecekler: Fransa'daki okul müfredatında Türkiye ve Erdoğan skandalı
GİRİŞ 28.07.2020 09:52 GÜNCELLEME 28.07.2020 09:52
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Lise son sınıfta okutulacak kitapta 2 sayfa yer verilen Türkiye ile ilgili bölümde ağır ifadeler dikkat çekiyor.

Öğrencilere tartışma konusu önerisi olarak verilen bölümde Türkiye için "1922'de Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasından sonra Türkiye laik bir cumhuriyet oldu. 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi kademeli olarak otoriter bir rejime, bazı analizlere göre diktatörlüğe sürüklüyor" ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE ALEYHİNE YAZILAN MAKALELER ÖĞRENCİLERE SUNULDU

Aktivitede öğrencilerden verilen belgeleri kullanarak Türk rejiminin otoriter döneminin aşamalarını izlemek için bir zaman çizelgesi çizmeleri istendi. Öğrencilere sunulan belgelerin ise Fransız medyasında Türkiye aleyhinde çıkan makalelerin olması dikkat çekti.

FRANSALI TÜRKLER TEPKİLİ

Fransa'da yeni müfredat Türk kökenlilerin ise tepkisini çekiyor. Artı33'e yaptıkları açıklamada, okulda tek yönlü yansıtılacak bu tarz bir tartışmanın hiçbir faydasının olmayacağına dikkat çekiliyor. Siyasi tartışmaların yerinin okul olmadığı, bir ülke ve liderini derste birkaç gazetede çıkan haberlerle bir tartışma konusu haline getirmenin kimseye fayda sağlamayacağına vurgu yaptılar.

Fransa daha önce de 1915 olayları ile ilgili sözde soykırım iddialarını müfredata taşınmış, derslerde yaşanan tartışmalar nedeniyle birçok Türk öğrenci mağdur olmuştu.

KAYNAK: ARTI33
YORUMLAR 115
  • MAVİ VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    sizde fransanın sömürgeci ve cezayirdeki soykırımı yaptığını ders kitaplarına geçirin hem gerçeği yamış olursunuz ayrıca fransa nın yaptığı soykırım anıtıda dikilmeli herkes bilsin gerçeği
    Cevapla
  • EREN FİDAN 3 yıl önce Şikayet Et
    valla fransa para uğuruna sömürgelerinde her türlü pis işi yaptı. ona lafım yok. ama türkiyenin artık otoriter bir rejime doğru gittiği çok doğru. yakında internette hangi haberleri okuyacağımıza karar verecekler. internetteki kendi aleyhlerindeki yazıları yok edecekler. onunla ilgili haberler nerede hocam ?!?
    Cevapla
  • neyden korkuyoruz? 3 yıl önce Şikayet Et
    biz ise hala fransa'nın yaptığı sömürge katliamlarını okutmuyoruz okullarımızda :DDD
    Cevapla
  • mehmet selim polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde okullarda Fıransa düşmanlığını öğretelim.ben zaten çocuklarıma.torunlarıma yıllardır öğretiyorum.
    Cevapla
  • MARAŞ 001 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransız okullarını kapatalım. Fransız şirketlerini kapatalım. Tarih derslerimize büyük puntolarla Cezayir, Ruanda, Mali, Senegal vb Afrika soykırımlarını ve hırsızlıklarını anlatalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'