Rus uçaklarından Libya'ya ağır sevkiyat

Libya Ordusu, Rus Ulyişin kargo uçaklarıyla ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçlerine yeni sevkiyatlar yapıldığını duyurdu.

Rus uçaklarından Libya'ya ağır sevkiyat
Rus uçaklarından Libya'ya ağır sevkiyat
GİRİŞ 03.08.2020 06:19 GÜNCELLEME 03.08.2020 09:33
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri mühimmat taşıyan kargo tipi Rus Ulyişin uçaklarının, dün Libya'nın orta-kuzey kesimlerinde yer alan Sirte ve Cufra'ya beş uçuş düzenlediğini belirtti.

 

Dırah, Suriye'den, Libya'nın ikinci büyük şehri ve Hafter güçlerinin merkezi durumundaki Bingazi'ye de Esed rejimine bağlı askerleri taşıyan iki uçuş yapıldığını aktardı.

Libya ordusu, Hafter milislerine karşı 25 Mart'ta başlattığı "Barış Fırtınası" operasyonu kapsamında 3 Haziran'da başkent Trablus'un bütün idari sınırlarında, 5 Haziran'da da Terhune kentinde kontrolü sağlamıştı.

 

Ordu, 6 Haziran'da da Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak için "Zafer Yolları" isimli yeni bir harekat başlattığı duyurmuş ve bu bölgede konuşlanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Bora 3 yıl önce Şikayet Et
    Keferenin azittigi fizan bakalım kime mezar olacak biz o topraklarda 400 yıl kaldık yeni yetmelere pirim vermeyiz inşallah.
    Cevapla
  • keleş ¹⁴ ⁵ ³ 3 yıl önce Şikayet Et
    artik bu rus boz ayısına sürüyede verilen ders az gelmiş libya çöllerini bu aýıya dar etmenin zamanı geldi
    Cevapla
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde radara yakalanmayan tihalar dan 5 adet gonderelim bakalim kimin takviyesi ise yariyor
    Cevapla
  • Göktürk... 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz dahil herkes tahkimat yapıyor. Yakında dananın kuyruğu kopar.
    Cevapla
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    O dana kaçtı gitti malesef hemide kuyruğu ile beraber ...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Gariban fakiraraplari parayla kandırıp bize karşı savaşmaya getiren bu hainin derhal konuşma yada toplantı yaptığı sırada kafasına birroket atarak kafası gövdesinden ayrılmalı bizimde devletimizin de bir şerefi onuru var arablari bizlere karşı kışkırtan bu şovmenler ipret olacak şekilde genertilmeli bı kaç tane daha var onlarda aynı şekilde buna gücümüz yeter bunlar türk milletinin namusu şerefi ile oynuyorlar artık söz milletin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi