Sadakataşı bayram sevincini 32 ülkede yaşattı

Kurban organizasyonu kapsamında Türkiye ile birlikte 32 ülke ve yüzden fazla bölgede faaliyet gerçekleştiren Sadakataşı Derneği, 17.850 hisse kurbanın kesimini yaparak 750 binden fazla kişiye kurban eti ulaştırdı.

Sadakataşı bayram sevincini 32 ülkede yaşattı
Sadakataşı bayram sevincini 32 ülkede yaşattı
GİRİŞ 04.08.2020 13:09 GÜNCELLEME 04.08.2020 13:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurban çalışmalarını ‘‘İyilikte Hisseniz Olsun’’ çağrısıyla dünyanın dört bir tarafında gerçekleştiren Sadakataşı, bağışçılarından vekaletlerini almış olduğu 17.850 hisse kurbanın kesim ve dağıtımlarını gerçekleştirdi.

Sadakataşı ekipleri, hayırseverlerin bağışlamış olduğu kurbanlıkların kesim ve dağıtımlarını Türkiye, Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Güney Asya, Kafkasya, Uzakdoğu ve Balkanlar’da yaparak kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

ÖNCELİK SAVAŞ VE KRİZ BÖLGELERİNDE

Kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, yetimhaneler ve okullara verildi. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş ve Arakan ön planda tutuldu.

TÜRKİYE'DE 35 BİN KİŞİYE DAĞITILDI

Yurtiçi kurban çalışmalarını on ilde gerçekleştiren Sadakataşı, 800 hissenin kesimini yaptı. Kurban ekipleri tarafından önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 35 bin kişiye kurban eti ulaştıran dernek ailelerin bayram sevinçlerine ortak oldu.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Kurban Bayramı'nda İslam coğrafyasında ümmet şuuruyla hareket eden Sadakataşı kurban ekipleri, gönüllüler ve partner kuruluşlar tarafından faaliyet yapılan 32 ülkede, 3 bin çocuğa bayramlık kıyafet ve oyuncak hediye edildi.

ULAŞILAN YERLER

Sadakataşı Kurban faaliyetlerini başta Türkiye olmak üzere Afrika, Asya ve Avrupa kıtalarında 32 ülkede gerçekleştirdi.

Afrika; Mali, Burkina Faso, Çad, Kenya, Nijer, Somali, Benin, Togo, Sudan ve Tanzanya

Asya; Filipinler (Moro), Afganistan, Bangladeş, Kırgızistan, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Myanmar, Vietnam, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Hindistan

Orta Doğu; Suriye, Irak, Filistin (Gazze ve Kudüs) Lübnan ve Yemen

Avrupa; Arnavutluk, Bosna Hersek, Macaristan, Bulgaristan ve Makedonya

GEÇEN YILDA FAALİYETLER

2019 Kurban organizasyonunu ‘‘Kurbanın Sırrı Paylaşmakta Saklı’’ çağrısıyla 4 kıta ve 30 ülkede gerçekleştiren Sadakataşı 13.343 hisse kurbanı yaklaşık 600 bin kişiye ulaştırdı.

32 ÜLKE 17 BİN 850 HİSSE

Sadakataşı Genel Başkanı Kemal Özdal, yaptığı açıklamada başta Türkiye olmak üzere 32 ülke ve yüzün üzerinde bölgede kurban organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. İslami usullere uygun kesilen 17.8500 hisseyi 750 binin üzerinde ihtiyaç sahibine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını, bu bayramda önceliği mülteci kampları ve savaş, doğal afet, açlık ve yoksulluk yaşayan bölgelere verildiğini belirtti.

Özdal açıklamalarının devamında; ‘‘İyilikte Hisseniz Olsun’’ çağrısı ile çıkmış olduğumuz kampanyada hayırsever bağışçılarımız dünyanın öbür ucundaki görmediği kardeşleri için bağışladığı hisselerle iyilik yoluculuğumuza destek oldu. Değerli bağışçılarımıza, kardeşlerine bayram mutluluklarını yaşattıklarından dolayı teşekkür ederiz.’’ İfadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Ankarali 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim tüm islam alemine yardım etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor