Koronavirüs aşısında rekabet kızışıyor! ABD'den 1 milyar dolarlık anlaşma

ABD'li ilaç üreticisi Johnson & Johnson, 100 milyon dozluk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının üretimi ve teslimi için ABD hükümetiyle 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. ABD hükumeti, temmuz ayında da Amerikan ilaç şirketi Pfizer ve Alman biyoteknoloji firması BioNTech ile 100 milyon doz aşı tedarik edilmesi için 1,95 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı.

Koronavirüs aşısında rekabet kızışıyor! ABD'den 1 milyar dolarlık anlaşma
Koronavirüs aşısında rekabet kızışıyor! ABD'den 1 milyar dolarlık anlaşma
GİRİŞ 05.08.2020 22:15 GÜNCELLEME 06.08.2020 18:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamada, anlaşma kapsamında "Ad26.COV2.S" adı verilen aşı adayının ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden acil durum kullanım izni ya da onayını almasının ardından ABD'de kullanılacağı bildirildi. 

ABD hükümetinden potansiyel Kovid-19 aşısı için Johnson & Johnson ile 1 milyar dolarlık anlaşma

ABD hükümetiyle 100 milyon dozluk potansiyel Kovid-19 aşısının üretimi ve teslimi için anlaşıldığı belirtilen açıklamada, anlaşma tutarının ise 1 milyar doların üzerinde olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, söz konusu aşının kar amacı gütmeyen küresel bir temelde sağlanacağına işaret edilerek, ABD hükümetinin anlaşma kapsamında 200 milyon doz ilave aşı satın alabileceği bildirildi. 

1 MİLYAR DOZDAN FAZLA AŞI TEDARİK EDİLECEK

Johnson&Johnson, "Ad26.COV2.S" adı verilen aşı adayının 1. ve 2. aşama klinik denemelerine ABD ve Belçika'da başlamıştı. Şirket, klinik denemelerin başarılı olması halinde gelecek yıl 1 milyar dozdan fazla aşının tedarik edilmesini hedefliyor. 

ABD TEMMUZ AYINDA DA 1,95 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA İMZALAMIŞTI

Öte yandan, ABD hükumeti, temmuz ayında da Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşı adayından 100 milyon doz tedarik edilmesi için 1,95 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Farketmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı Haberleri sanki eli kulağında bekliyor gibime geldi.Birde Türkiye’de 2.dalgayı bekleyenler daha çok bekleyecek çünkü hiç bir zaman Türkiye’de 2.dalga olmayacak bunun için iyi bilgilere sahibim.Allah Ülkemizin,Tüm Ümmeti alemin,mazlum vede haklı olanın yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu aşının bulunduğundan hiç şüphem yok piyasaya sürmek için uygun zaman kollanmakta diye düşünüyorum.Belkide yanılıyorum ama bu güne kadar zannımda pek yanılmadım ileride 2024-25 te bu gerçekler ortaya çıkar.Her şeye rağmen İnşallah Bu derde çare yi Türkiye bulacaktır.
    Cevapla
  • Mübarek Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu aşı birileri tarafından bulunmuş her an aşı piyasaya çıkacak ve bu buluş 2 en fazla 3 hafta içinde piyasaya çıkacaktır her ne kadar bu benim temennim düşüncem olsada bu yorumu okuyanlar bu günü not etsin Allah’ın izniyle haklı olduğumu İnşallah göreceksiniz.
    Cevapla
  • İSMAİL 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı nerde olmayan aşının pazarlığı
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Haydi hayirlisi acil sekilde asi bulunmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu