Facebook'tan Donald Trump'a soğuk duş!

Sosyal medya platformu Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi sayfasından paylaşılan bir videoyu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hakkında "yanlış iddialar" içerdiği gerekçesiyle kaldırdı.

Facebook'tan Donald Trump'a soğuk duş!
Facebook'tan Donald Trump'a soğuk duş!
GİRİŞ 06.08.2020 05:43 GÜNCELLEME 06.08.2020 12:52

Sosyal medya platformu Facebook, Trump’ın resmi sayfasından paylaşılan bir videoyu, corona virüsü hakkında yanlış bilgiler paylaşılmasına karşı getirilen kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırdı.

 

 

Söz konusu videoda, Trump’ın bir röportajında dile getirdiği “Çocuklar neredeyse Covid-19’a karşı bağışık” ifadesi yer alıyordu.

Reuters’ın haberine göre, bir Facebook sözcüsü, “Bu videoda bazı kişilerin Covid-19’a karşı bağışık olduğu yönünde gerçek dışı iddialar var. Covid-19 hakkında zararlı dezenformasyonlla ilgili politikamızı ihlal ediyor” dedi.

 

 

YouTube ve Twitter paylaşımı kaldırdı

Trump’ın kampanya hesabı olan “@TeamTrump”‘ da söz konusu videoyu paylaştı ve Başkan Trump da kendi hesabından bu paylaşımı retweet etti. Twitter da Facebook ile aynı gerekçeyle bu paylaşımı gizledi.

Bir Twitter sözcüsü, “@TeamTrump” hesabının sahibinin tekrar tweet atabilmesi için söz konusu paylaşımı kaldırması gerekiyor” dedi.

Bir YouTube sözcüsü de, aynı videoyu aynı gerekçeyle kaldırdıklarını belirtti. Ancak, videoda yer alan Trump röportajının orjinal hali Fox News’in YouTube hesabında yer almaya devam ediyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı