Patlayıcılar Esed rejimine mi gönderiliyordu?

Beyrut'taki facianın yankıları sürüyor. Lübnan Fetva Kurulu Genel Sekreteri Kurdi, Beyrut Limanı'ndaki patlamalara ilişkin, "Bu patlayıcıların ne olduğunu sormak hakkımız? Varil bombaları yapması, Suriye'de silahsız halkı bombalaması için suçlu Esed rejimine mi gönderiliyordu?" dedi.

GİRİŞ 07.08.2020 23:03 GÜNCELLEME 07.08.2020 23:05
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Lübnan Fetva Kurulu Genel Sekreteri Şeyh Emin el-Kurdi, Beyrut Limanı'ndaki patlamaya sebep olan amonyum nitrat maddesi ile ilgili olarak, "Bu patlayıcıların ne olduğunu sormak hakkımız? Varil bombaları yapması, Suriye'de silahsız halkı bombalaması için suçlu Esed rejimine mi gönderiliyordu?" dedi.

Kurdi, bugün başkent Beyrut'taki Muhammed Emin Camisinde verdiği cuma hutbesinde Beyrut Limanı'ndaki patlamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Faciaya yol açan patlayıcıların ne olduğunu sormanın kendilerinin hakkı olduğunu belirten Kurdi, "Varil bombaları yapması, Suriye'de silahsız halkı bombalaması için suçlu Esed rejimine mi gönderiliyordu? Çeşitli kişilerle, çeşitli yerlerde yapılmış anlaşmalar mı var da bu anlaşmalar gereği patlayıcılar burada insanların arasında tutuluyor?" ifadelerini kullandı.

Lübnan'ın başkentindeki Beyrut Limanı'nda yaşanan patlamanın ardından, bölgede arama kurtarma çalışmaları sürdü.

Patlamanın sorumlusunun Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı, bakanlar, milletvekilleri ve emniyet birimleri olduğunu belirten Kurdi, "Emniyet teşkilatı nerede? Lübnan ordusu nerede? Maalesef bazı kişileri korumakla meşgul edildiler ancak halkı korumaktan uzak tutuldular." diye konuştu.

 

Patlamanın sorumlularının cezalandırılması ve kısas uygulanması gerektiğini kaydeden Kurdi, "Bu olay böyle kapanmayacak. İnşallah, içinde bulunduğumuz bu acı durumların değişmesine vesile olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Beyrut'taki patlamadan yeni görüntüler; Şiddetli patlama bir kadını metrelerce uzağa fırlattı

Beyrut Limanı'ndaki patlama

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada, 154 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 5 bin kişi yaralandı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yıkıcı patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söyledi.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyanın yanı sıra Lübnan ve dünya basınında birçok soru ve ihmal iddiaları gündeme geldi.

Patlama özelliği olan 2 bin 750 tonluk amonyum nitratın neden 6 yıldır limanda tutulduğu merak konusu oldu.

YORUMLAR 37
  • mesut80 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir iddiada bulunanlar gerçek suçlulardır veya suçluyu gizlemeye çalışanlardır madem esada yolluyorlarmışta altı yıldır neden limanda tutmuşlar yazıktır ya bir ülkenin onlarca yılı gitti
    Cevapla
  • Adanalılar 3 yıl önce Şikayet Et
    Havadan oraya atılan bombanın görüntüleri var termal kamera görüntüleri önce onu bir açıklasınlar
    Cevapla
  • murtaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu patlama nükleer başlıklı füzeye daha çok benziyor, oyun büyük.
    Cevapla
  • Üzgün 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu boyutta nukleer patlama olsa hatiri sayılır radyasyon olurdu be gülüm
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim işini bilir. Onca masumu katleden bomba malzemesine ev sahipliği yap ,sonra da yanına kalsın. AmerikA iSRAİL BÜTÜN BUNLARI GÖRÜYORDU ,İŞLERİNE GELDİĞİ İÇİN BİR ŞEY YAPMIYORLARDI. dEMEK Kİ menfaatlerine dokundunuz onlarda zulayı patlattılar. Bu işlerde aracı olursan ceremesine de katlanırsın.Bu arapların ellerinde iki devlet vardı yerli işbirlikçilerle beraber Osmanlı yıkılınca 22 devletcik oluverdi. Daha doğrusu devlet değil aile şirketi oldular. Halkının zerre kadar desteklemediği ,hala Osmanlı özlemiyle yanıp tutuştuğu minik devletler. Osmanlı varken Arabın bir şahsiyeti bir ismi vardı Osmanlı gitti şerefiniz haysiyetiniz de gitti. Şimdi Macrona ağlayın durun .
    Cevapla
  • Tutarsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakiyorum da her olayi israile baglayan bir kesim var,basiniza tas dusse israilden bileceksiniz,arablar icin israille dusman oldunuz,nerde o arablar,onlarda suan bize dusman,Turkun bu cografyada tek dostu israildir,Tarihe bakin anlarsiniz,Bide israil adini degistirerek yazan kesimler var,cok komikler...Turkum,muslumanim,Turkiyenin menfatleri herseyin ustundedir...
    Cevapla
  • Metehan 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail olurumu hiç. Peru dur kesin. Bölgeyi önce boşaltıp aztek medeniyeti kuracaktır belli.
    Cevapla
  • Adanalılar 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ın lanetlediği bir kavim yani israiloğluları bizim dostumuz olamaz bununda kafana sok
    Cevapla
  • mmed 3 yıl önce Şikayet Et
    israil insanlığın düşmanıdır, avrupada yapılan kamuoyu yoklamalarında en tehliketi toplum ve devlet israil çıkar sen arapları düşman bellemişsin. Arapların kabile yapıları bütünlüklerinin önüne bir engeldir sadece ama Arap halkları dostumuzdur ciddi bir irade olsa bizimle birlik olmaya hazırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi