Diğer sıcak gündem Kafkasya! Türk F-16'larından Ermenistan'a gözdağı

Yunanistan, Mısır ve Beyrut'taki patlama derken Kafkaslarda yaşanan gelişmeler ikinci planda kaldı. Ermenistan'ın saldırıları sonrası Türkiye ve Azerbaycan tarafından ortak başlatılan "TurAz Kartalı 2020" tatbikatı tüm hızıyla sürüyor. Erivan yönetimine karşı "birlik" mesajı veren iki ülkenin savaş uçaklarıyla birlikte uçuş gerçekleştirdi.

GİRİŞ 08.08.2020 06:37 GÜNCELLEME 08.08.2020 09:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'da başlattığı ortak askeri tatbikat "TurAz Kartalı 2020" devam ediyor.

 

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tatbikatta Türk F-16 uçakları ile Azerbaycan'a ait savaş uçakları senaryo gereği gece ve gündüz uçuşları gerçekleştirerek çeşitli görevler yaptı.

Karşılıklı hareket etme olanaklarının öğrenilmesinin yanı sıra arama kurtarma faaliyetleri ile havadan yerdeki hedeflerin imhası gibi görevlerin yerine getirildiği tatbikatta, uçaklar önleme, himaye ve taarruz görevleri icra etti.

 

 

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 15
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Ermenistanı, Yunanistanı ve Mısırı bombalamak lazım
    Cevapla
  • Sivas58 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah kahramanlarımızın başarılarını daim etsin. Nerde birlik orda dirlik. Bugün Azerbaycan’a saldıran yarın bize saldırır. Zaten hepsi fırsat kolluyor. Allah fırsat vermesin, yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş ! Yurdumu alçaklara uğratma sakın. Güzel ülkemin gerçek sahipleri bellidir.Yeri saati geldi ği zaman müdahaleye başlanacak yerde bellidir.Zaman da bellidir.Yorumlara bakıyorum da niye bu kadar acele ediyorsunuz bu memleket sahipsiz değildir.Diyeceğim budur. Devlet aklı sizlerden farklıdır. Bekle gör. ALLAH bu liderimizi başımızdan eksik etmesin. Aç susuz kalırız ama vatansız asla.Vatan bizim kanlı çizgimizdir. Bir canımız var oda vatanıma milletime feda olsun.Var mı ötesi.......
    Cevapla
  • ahmetw 3 yıl önce Şikayet Et
    yakin ykit bol zaten bir damat tuzlu suyu buldu digeri aldi bu tuzlusuyla calisan f 16 yapti..millet yiyecek lokma ya muhtac olma yolunda hizla ilerlerken bizim firavun ve avanesi tüm dünyaya eyyyyt cekip sonra kuyurugu kisip susmakla mesgul..
    Cevapla
  • Antepya 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun, tuzlu su iyonu! Olanı küçük görme becerisi gösterip dalga geçen komedyen köftecisi..
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas 1. pkk nin kurucusu ve destekcisi Finansal ve Logjistik bakimindan zaten Ermenistan. Dünyaca Terör örgütü olarak tanilan pkkyi ve ona yataklik yapan ermenistani niye vurmuyoruz? Karabagi isgal eden ermenistani niye vurmuyoruz? Türkiyenin ic islerine karisan ve Türkiyeyi acik acik bölmek isteyen ve gerila savasi ilan eden erminstani niye vurmuyoruz? Bakin ingiltere irlandaya senelerce göz yumdu IRA Terör örgütüne ancak olaylar öyle bir yere geldiki ingiltere irlandayi savasla tehdit eti ve onlarin olayi pkk ya göre yaninda sifir. ama biz artik yüzlerce degil binlerce degil 1 miliyon Sehit vermisik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!