Zor günler geçiren Bulgaristan duyurdu: Türkiye'den yardım teklifi geldi

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Türkiye sınırına yakın bölgede devam eden yangın söndürme çalışmalarını inceleyerek, "Sofya'dan bakıldığında sanki sınır yanmış izlenimiyle kalınıyor, oysa öyle bir durum yok" dedi. İtfaiye Genel Müdürü Nikolay Nikolov ise Türkiye'den yardım teklifi geldiğini ancak şu an da söndürme çalışmalarını kendi imkanlarıyla yürüttüklerini ifade etti.

Zor günler geçiren Bulgaristan duyurdu: Türkiye'den yardım teklifi geldi
Zor günler geçiren Bulgaristan duyurdu: Türkiye'den yardım teklifi geldi
GİRİŞ 10.08.2020 15:55 GÜNCELLEME 10.08.2020 15:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bulgaristan'ın Türkiye sınırına yakın bölgede 4 gün önce başlayan orman yangınları devam ediyor. Başbakan Boyko Borisov, yangın söndürme çalışmalarını incelemek için bölgeye hareket etti. Borisov yaptığı açıklamada, telaşlanacak bir durumun olmadığını ifade etti. İtfaiye Genel Müdürü Nikolay Nikolov'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Borisov, "Sofya’dan bakıldığında sanki sınır yanmış izlenimiyle kalınıyor, oysa öyle bir durum yok. İtfaiyemiz işini iyi yapıyor" ifadelerini kullandı.

İtfaiye Genel Müdürü Nikolov ise Türkiye'den yardım teklifi geldiğini ancak şu an da söndürme çalışmalarını kendi imkanlarıyla yürüttüklerini belirtti.

Öte yandan 4 gün önce Bulgaristan'ın Türkiye sınırına yakın Hasköy ve Yambol illerinde çeşitli bölgelerde çıkan orman yangınları aşırı sıcakların ve rüzgarın etkisiyle 30 kilometre uzunluğunda bir alana yayıldı. İtfaiye ekiplerinin alevleri söndürme çalışmaları sürüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Lafabak çeşitli bölgelerde diyor yani diyorki türkiye tarafından gelecek göçmenleri görebilmek için çeşitli bölgelerde kontrollü yangın çıkardık sinir tamamen açıldı sofyadan sınırı göre biliyorum diyor yorum sizinABbunlara sınır güvenliği için para verdiya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek