Rusya'nın koronavirüs aşısına ilk talip! Sipariş verdiler

Rusya'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için ilk talip ortaya çıktı. Uluslararası ajanslar, Vietnam'ın aşı için sipariş veren ilk ülke olduğunu duyurdu.

Rusya'nın koronavirüs aşısına ilk talip! Sipariş verdiler
Rusya'nın koronavirüs aşısına ilk talip! Sipariş verdiler
GİRİŞ 14.08.2020 16:43 GÜNCELLEME 14.08.2020 16:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Vietnam devlet televizyonunun (VTV) haberine göre Vietnam Sağlık Bakanlığı Rusya'ya aşı talebi için başvuruda bulundu. Haberde Vietnam'ın kaç doz sipariş verdiği ve siparişin teslim tarihine dair bilgi paylaşılmadı. Bazı uzmanlar, insanlar üzerinde denenmeye başladıktan iki aydan daha kısa bir sürede onay alan aşının aceleye getirildiğini, bu yüzden güvenli olmayabileceğini söylüyor.

 

Haberde Vietnam Sağlık Bakanlığı'nın ülkenin Kovid-19'a karşı aşı geliştirme projelerine de devam edeceği belirtildi. Bakanlık geçen hafta yaptığı bir açıklamada ülkenin kendi aşısını 2021 yılının sonunda hazır hale getirebileceğini açıklamıştı.

Koronavirüse karşı mücadelede yaygın test, temas takibi ve karantina uygulamalarıyla başarılı bir strateji izleyen Vietnam ikinci dalga tehlikesiyle karşı karşıya. 25 Temmuz'da ülkenin sevilen turizm bölgelerinden Danang'da yeni vakalar tespit edildi. Vietnam'da toplam koronavirüs vaka sayısı 911. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 21.

 
KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 17
  • Ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi aşı güvenlikliki bizde aipariş verelim gerçi şu anda hastanelerde parol verip eve gönderiyolar
    Cevapla
  • bilimci06 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek arabalarında otomatık cam yok felan Lafmı bu şimdi ya.!? adamlar süper güç silahta füzede atomda nükleerde dünya devi olmuş bir aşıyımı üretemeyecek yani.?
    Cevapla
  • Covid asisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Esas beklentimiz C.Baskanimiz Syn RTErdoganin acikladigi 2 adet yerli asinin bitip biran evvel uygulamaya girmesi nevrusa ne ingiliz abd almana guvenmiyoruz iki acidan guvenmiyoruz biz her acidan yerli ve milli asilarimizin bir an evvel uygulamaya girmesini bekliyoruz insanimiz maske mesafe hijyen kul hakki kurallarini duzgun uygularsa zaten buyuk oranda azslacaktir ama millet eseklige devam ederse zor biter
    Cevapla
  • Luzern K. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gùn bana arkadaşım dediki.amerika Almanya İngiltere İsrail bulsaydi bu aşı şùphesizmiydi yani.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    hastalığı yayan,yeme içme konusunda Çin lileri aratmayan,kedileri işkenceyle öldürüp,kaynar suya atıp yiyen ülkelerden biride Viatnam,sen hayvanlara eziyet edip Allah ın gazabını alırsan aşının seni kurtaracağını mı sanıyorsun.
    Cevapla
  • GelecekLinux 3 yıl önce Şikayet Et
    amerikalılarıda yemişlerdi bir zamanlar :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…