ABD ve İsrail'in S-400'lere karşı geliştirdiği ortak plan ifşa oldu

İran'a uygulanan silah ambargosunun kalkması durumunda Tahran'ın Rusya'dan S-400 hava füze sistemleri alma ihtimaline karşı ABD ve İsrail'in, İran'ın hava savunmasını ve hava kuvvetlerini etkisiz hale getirmeye yönelik ortak askeri tatbikat gerçekleştirebileceği belirtildi.

ABD ve İsrail'in S-400'lere karşı geliştirdiği ortak plan ifşa oldu
ABD ve İsrail'in S-400'lere karşı geliştirdiği ortak plan ifşa oldu
GİRİŞ 17.08.2020 11:54 GÜNCELLEME 17.08.2020 13:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD ve İsrail, Rusya'nın İran'a S-400 hava füze sistemlerini satma olasılığını öngören senaryoya karşı hazırlanıyor.

 

Breaking Defense internet sitesinin Bradley Bowman ve Shane Praiswater imzalı yazısında, İran'a yönelik silah ambargosunun kalkması durumunda Tahran'ın Rus hava savunma sistemi S-400 alabileceği ifade edildi.

Türkiye'ye ait S-400'lerin F-16 ve F-4'lere yaptığı ABD'yi kızdırdı

 

ABD ve İsrail Ordusunun daha önce F-35 savaş uçaklarıyla İran'ın hava savunmasını ve hava kuvvetlerini etkisiz hale getirmeye yönelik ortak askeri tatbikat gerçekleştirdiği hatırlatılan yazıda, S-400 hava savunmasına karşı da bu taktiğe başvurulabileceği kaydedildi.

Tahran'ın 2019'da Moskova ile S-400 alımını görüşmeye çalıştığını ancak teklifinin reddedildiğini ifade eden Breaking Defense, ancak İran'a uygulanan silah ambargosunun kalkma ihtimalinin giderek arttığına dikkat çekerek bununla birlikte Rusya ve İran'ın askeri alanındaki işbirliğinin de güçlenebileceğine işaret etti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 6
  • Turki 3 yıl önce Şikayet Et
    Turki ye s 400 yakin ayarda hatta dahada güçlü bir savunma ve taaruz silahi yapmadikca guvende olmayacaktir ozamana kadar S 400 hatta cin hava savunma düşünülebilir alternatifleri cesitlendirmeliyiz baska yolu yok. Istikbal goklerdedir demiş ATATURK sev yada sevme 19. Yuzyilin en buyuk dehasi. Ruhun sad olsun.
    Cevapla
  • milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya ile iliskiler bir anda bozuldu neden nicin anlam veremiyouz lakin abd nin itrail bae sudd misir yunan fransiz ve bircok batili müttefik dediklerimiz in tek derdi TÜRKIYE iran vs laf iran la kavga sadece göstermelik mesele TÜRKIYE dir bu sebeple nasil olur ne sekilde olur bilemem ama acilen rusya ile iliskiler i düzeltmek sart 4 adet s400 te anasma olmus tu iki si alinda 2 si beklemede NEDEN derhal onalrinda teslimati icin görüsme baslatilmali ve yaninda rusya ya harclik olsun diye sevindirecek bir seyle eklemeli söyle su 35 ve 57 karisimi olabilir ayni zamanda cin den de bir kac ucak vs alinmali abd ye karsi iyi iliskiler kurmali
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya libya ve suriyede ki amaci kendini bize karsi kabul ettirmek. O ülkelerde sowjetlerin gücü ve sözü geciryordu. Simdi bizimle biz kendimizi kanitlarsak eğer batıya karşı ortak çalışmak istiyor. İranın türkiyenin , rusların ve çinlerin daima düşmanları batı ülkeleri dir
    Cevapla
  • Vatan candır 3 yıl önce Şikayet Et
    İran ismi kullanılıyor İran onların adamı zaten tek hedefleri Türkiye
    Cevapla
  • rusyanin sozu 3 yıl önce Şikayet Et
    su anda Turkiyede rusyada 1917 lerin gerceklerinin aynen tekrarini yasamakta o dinemde Turkiyeye saldiran abd ingiltere inculugundeki itilaf devletleri 1917 bolsevik ihtilali sonucu rusyayida cevreleyip sikistiriyor ruslarda ulkelerinin korunma kapisinin Turkiyeden Anadoludan gectigini bildigi icin Turkiye ile askeri isbirligi yapmisti simdide durum ayni Turkiyeyi cevreleyen batili guclerle rusyayi cevre!eyen ayni Turkiye cevresi rum yunan pkk pyd sbd ab silahlandiirip egitirken aynisini rusya icin polonya ukrsynada yapiyor rusya sirf kebpndisi icin Turkiye ile takeri isbirligi yapmali yani soz verdigi S400-500 Su 35-57 uzayda.... ortaktak gelistirme uretime hemen baslanmali
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişte Rusya silahlar gönderdi, yardım yaptı diyorlar ama o yardımlar aslında direkt Rusya’dan değil Rusya’da yaşayan müslüman Türk’lerden geldi. Rusya Suriye’de, Libya’da hep karşımızda ayrıca şehit edilen askerlerimizi saymıyorum bile. Nasıl güvenip iş yapacaksın bunlarla ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?