ABD PKK'nın petrol kaçaklığını normalleştiriyor

PKK'nın Suriye'deki işgal ettiği bölgeler, petrol yataklarına ev sahiplii yapıyor. Suriye ekonomisinin kaynaklarını gasbederek yasadışı yollarla satış gerçekleştiren terör örgütü, bu yollarla kendine gelir sağlıyor. Türkiye'nin de pek çok kez dile getirdiği bu durumu ABD normalleştirmeye çalışıyor. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, PKK'nın Suriye'deki petrol ticaretini normalleştiren açıklamalar yaptı.

ABD PKK'nın petrol kaçaklığını normalleştiriyor
ABD PKK'nın petrol kaçaklığını normalleştiriyor
GİRİŞ 18.08.2020 12:15 GÜNCELLEME 18.08.2020 12:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suriye'de PKK petrol kaçaklığı yaparak kendilerine yasa dışı yollardan gelir elde ediyor. Özellikle gasbedilen bölgeleri işgal altında tutan PKK ve ABD ortaklığı sahadaki petrolü paylaşırken, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, terör örgütünün petrol kaçakçılığını normalleştiren açıklamalarda bulundu.

"ÖZEL BİR OPERASYON"

PKK'nın işgal ettiği petrol sahalarındaki kaçakçılık için değerlendirmelerde bulunan Jeffrey, ABD'li "Delta Crescent Energy LLC" şirketi ile terör örgütü arasında yapılan anlaşmayı değerlendirdi. Suriye Özel Temsilcisi ortalık için "Bu özel bir operasyon" tanımını kullandı.

Suriye yaptırımlarından muaf tutulan şirket için Türkiye'nin "Teröre finans olma" söylemlerine de değinen Jeffrey, PKK'lıların petrolü hem sattığını hemde DEAŞ'a karşı yürütülen sözde operasyonlarda kaynak olarak kullanıldığını söyledi.

 

 

HEM SATIYORLAR HEM KULLANIYORLAR

ABD Suriye Özel Temsilcisi'nin ifadeleri şu şekilde:

"Biz Suriye'ye öngörülen yaptırımlara bu konuda muafiyet getirdik, çünkü bu bizden istendi ve bu konuda herhangi bir sorun görmemekte de son derece haklıyız. Çünkü bu aktivite Esad rejimine yarar sağlamıyor. Muafiyetin amacı da bu. Bu özel bir operasyon” Biz sahiplikte herhangi bir değişiklik görmüyoruz. Bu petrol sahaları yıllardır, DEAŞ'dan bu bölgeleri geri aldıkları günden bu yana, özerk yönetim tarafından işletiliyor. Bu alanları, DEAŞ'a karşı operasyonlarını sürdürmek için kullanıyorlar, hem kendi araçları için yakıt ihtiyaçlarını karşılıyorlar hem de ekonomilerinin önemli bir kaynağını oluşturuyor… Biz ve diğer koalisyon üyeleri, istikrar fonları ile onların ekonomisine destek sağladık, hem de yüzlerce milyon dolarla… İstikrarı sağlamayı ve DEAŞ ile savaşmayı sürdürdükleri müddetçe, onların ekonomik açıdan iyi durumda olmalarını istememiz bir sürpriz değil.”

PETROLÜN KORUNMASI İÇİN ABD ASKERİ GÖREVLİ

Jeffrey, sahadaki petrol kaynaklarının korunması için ABD askerinin de bölgede görev aldığını dikkat çekerken, bölgedeki eğit-donat faaliyetlerinin de bu kapsamda gerçekleştirildiğine ifade etti:

"Bu nedenle bunun için de onlara destek sağladık, eğitim, donanım ve danışmanlık misyonları yürüttük” 

ABD'li Özel Temsilci ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararı üzerine bu güce petrol sahalarının korunması görevinin de verildiğini söyledi.

KAYNAK: DW TÜRKÇE
YORUMLAR 10
  • cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Terör devleti ABD ve itrail
    Cevapla
  • Greenpeace 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün devletimizin gösterdiği her anlamda tam bağımsızlık mücadelesini geçmiş hükümetler de gösterseydi ne Amerika o bölgede cirit atabilirdi nede Rusya ve diğerleri...bu emperyalist güçler geçmiş iktidarları emir eri gibi kullanarak ülkemizi adeta taşeron gibi kullandırmışlardır. Sonuç ekonomik olarak güçlü olmaktan geçiyor ve hep üretmeliyiz zenginleyerek kişi başı gelirimizi yıllık 4000 dolardan 40000 dolar seviyesine çıkarmalıyız.
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    O petrol en çok Türkiye'nin hakkıdır. Türkiye'ye 40 yıldır Suriye ve Irak tarafından terör ve savaşlarla verdikleri zarardan ötürü en az 200 yıllığına maden ve enerji yatakları Türkiye'ye verilmelidir.
    Cevapla
  • eksper 3 yıl önce Şikayet Et
    Zorbalığın açikca gösterilmesidir bu. Dünyada bu zorbalığı seyrediyor. Elbet br gün bunun da hesabı sorulur..
    Cevapla
  • Nege 3 yıl önce Şikayet Et
    Korumak için değil çalmak için ordasınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor