Türkiye'ye karşı yaptırım listesi hazırlanmaya başlandı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyetleri tehditlere rağmen sürerken, Yunanistan kendisine destekçi aramaya devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, son olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi mevkidaşı ile bir araya geldi. Türkiye'nin Akdeniz'deki eylemlerinin AB'ye yönelik olduğunu ve birliğin gerekli yanıtı vermesi gerektiğini söyledi. AB'de ise, Ankara'nın adımlarına karşı yaptırım listesi hazırlanıyor.

Türkiye'ye karşı yaptırım listesi hazırlanmaya başlandı
Türkiye'ye karşı yaptırım listesi hazırlanmaya başlandı
GİRİŞ 19.08.2020 10:23 GÜNCELLEME 19.08.2020 10:30
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri tüm hızıyla devam ederken, Yunanistan'ın saldırgan tavırları devam ediyor. Kendine yandaş arayan Yunanistan'ın son durağı Güney Kıbrıs oldu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile Lefkoşa’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Akdeniz'deki saldırgan eylemlerinin Avrupa Birliği'ne (AB) yönelik olduğunu ve birliğin gerekli yanıtı vermesi gerektiğini belirtti.

 

TÜRKİYE'YE KARŞI YAPTIRIM LİSTESİ

Anastasiadis ve Hristodulidis ile ikili ilişkiler ve ortak değerleri paylaşan bölge ülkeleriyle işbirliğini ele aldıklarını belirten Dendias, şunları ifade etti: "Atina ile Lefkoşa arasındaki koordinasyon, ortak rotamız bağlamında hem siyasi hem de teknik düzeyde süreklidir. Geçen hafta, Hristodulidis ve ben AB Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı'na katıldık. Önümüzdeki günlerde, Yüksek Temsilci'nin (AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell) kurumsal yükümlülüğü gereği bize sunması gereken Türkiye'ye karşı yaptırımların listesini ele alacağımız Berlin'deki konsey toplantısına tekrar birlikte katılacağız. Giderek artan Türk saldırganlığı AB'ye yöneliktir ve haliyle onunla mücadele etmek için Avrupa'nın da tepkisinin artması gerekiyor."

 

Dendias şöyle devam etti: "Giderek artan Türk saldırganlığı AB'ye yöneliktir ve haliyle onunla mücadele etmek için Avrupa'nın da tepkisinin artması gerekiyor."

AB KURALLARINA GÖRE, YETKİ VERİLMİŞSE YAPTIRIM LİSTESİ HAZIRLAMAK MECBURİ ANCAK UYGULAMA İÇİN TÜM ÜLKELERİN ONAYI GEREKİYOR

Geçtiğimiz günlerde toplanan AB bakanları, Türkiye'ye karşı alınacak önlemler için Josep Borrell'e yetki vermişti. Borrell, 27-28 Ağustos'ta Berlin'de yapılacak AB toplantısında, ekonomik yaptırımlar dahil Türkiye'ye karşı alınabilecek kararları açıklaması gerekiyor. Fakat olası yaptırımların uygulanması için 27 üye ülkenin onayı gerekiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • Aç gözlü 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Cumhurbaşkanı bu açgözlülere geri adım atarsa hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • Yurtsever 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm haçlılar ve kiralık askerleri topunuz gelin, dün Çanakkale neydiyse bugünde aynısı.
    Cevapla
  • buişlerböyle 3 yıl önce Şikayet Et
    aç tavuk misali hhhahahah
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Aksama ne yiyeceksiniz onun Listesini yapin bence , acliktan baslari dönüyor ne yapacaklarini sasirdilar...
    Cevapla
  • Neoturk 3 yıl önce Şikayet Et
    ABye sizi kim aldi Allah askina, ikide bir Ab Ab, iyiki varmis onlar, olmazsa ne olurdu kim bilir, Sadece Simarik cocuk degil, artik gercekten Bogdu, ben olsaydim Beklemez sizi Tepe taklak atardim, simdiye kadar ne ise yaradiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!