Suudi Arabistan İsrail kararını açıkladı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan'ın Filistinlilerle barış sağlanana kadar İsrail ile diplomatik ilişkiler kurmayacağını ifade etti.

Suudi Arabistan İsrail kararını açıkladı
Suudi Arabistan İsrail kararını açıkladı
GİRİŞ 20.08.2020 00:41 GÜNCELLEME 20.08.2020 00:41
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'dan İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) diplomatik ilişkilerini yeniden başlatma kararına yönelik ilk açıklama geldi.

FİLİSTİN'LE 'BARIŞ' ŞARTI

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Berlin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Krallık, İsrail'in Filistin topraklarını ilhak etmek için herhangi bir tek taraflı hareketinin iki devletli çözümü baltaladığını düşünüyor" ifadelerini kullandı. Faysal, Suudi Arabistan'ın Filistinlilerle barış sağlanana kadar İsrail ile diplomatik bağlar kurmayacağını ifade etti. İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinin bir koşulu olarak uluslararası anlaşmalar temelinde Filistinlilerle barış sağlanması gerektiğini belirten Faysal, "Bu gerçekleştiğinde her şey mümkün" dedi.

İLHAK PLANI GAYRİ MEŞRU VE ZARARLI

Alman mevkidaşı Heiko Maas ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Faysal, İsrail'in ilhak politikasını bir kez daha eleştirerek Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini "gayri meşru" ve "zararlı" olarak nitelendirdi

Faysal, bunların iki devletli çözüme zarar verdiğini ifade etti. Prens Faysal, Suudi Arabistan'ın 2002 Arap barış girişimlerine öncülük ettiğini, ancak Riyad yönetiminin artık Filistin'e yönelik barış anlaşması olmadan diplomatik ilişkilere giden bir yol göremediğini dile getirdi.

Öte yandan 2002 yılında Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kabul edilen Arap barış girişimi bildirisi ile İsrail'in işgal ettiği tüm bölgelerden çekilmesi ve bir Filistin devletinin kurulması öngörülüyordu.

 

 

YORUMLAR 30
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz.Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Oda sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • Rasim Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Faysal'ın acaba bir hükmü varmı ki Suudi Rejiminde. Prens Salman asıyor kesiyor. Faysal bostan korkuluğu bence. Allah onlara şuur versin.
    Cevapla
  • izmit li 3 yıl önce Şikayet Et
    birleşik Arap Emirliklerini. zaten yönlendiren. Arabistanla yönetenler aynı kabile. demek istediğim iyi polis kötü polis olsun. tarihi araştırırsanız. çok açık şekilde anlarsınız. bir tezgah dönüyor bizim aklımızın ermedigi. İsrail ve araplar arasında. unutmayın peygamber efendimizi öldürmek isteyenlerde bir araptı.
    Cevapla
  • Göktürk... 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdilik perdenin arkasında işi pişirmeye devam edecekler velhasıl..
    Cevapla
  • Mehmet koç 3 yıl önce Şikayet Et
    Haca kimse gitmez ondan korkuyolar abd uşakları güvenilmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı