Trump: Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var

ABD Başkanı Trump 2019'da Türkiye'nin başarıyla gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'nı kastederek, 'Suriye ile Türkiye arasında askerlerimizi çektiğimde olanları düşünün. Herkes 'bu korkunç' dedi. Türkiye kesinlikle kendi işini kendi halledebilir. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var.' dedi.

Trump: Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var
Trump: Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var
GİRİŞ 20.08.2020 03:15 GÜNCELLEME 20.08.2020 03:51
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"IRAK'A EN BAŞINDAN BERİ HiÇ GiTMEMELiYDİK"

Trump, perşembe günü Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile yapacağı görüşmenin içeriğine ilişkin soru üzerine, "Irak'tan büyük oranda askerimizi çektik. Bu saçma, sonu gelmeyen savaşlardan çıkıyoruz. Aslında ta en başında oraya hiç gitmemeliydik. Bence oraya gitmek tarihimizde verilmiş en kötü karardı, ülkemiz Orta Doğu'da hiç olmamalıydı." yorumunda bulundu.

"TÜRKİYE KESİNLİKLE KENDİ İŞİNİ HALLEDEBİLİR"

ABD'nin Afganistan ve Suriye gibi ülkelerden de askerlerini çektiğini vurgulayan Trump, "Suriye ile Türkiye arasında askerlerimizi çektiğimde olanları düşünün. Herkes 'bu korkunç' dedi. Türkiye kesinlikle kendi işini kendi halledebilir. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var." dedi.

Trump, herkesin Suriye'den çıkarlarsa "felaket" olacağını söylediğinin ancak ortada bir felaket olmadığının altını çizdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • Salep 3 yıl önce Şikayet Et
    Bravo trump bir hamle yapsanda şunavro dolar aşağı çeksen birde şu arab israil in kuşağını çeksen yağışan anlaşmaları onaylamasan
    Cevapla
  • grçk 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump ülkenin ekonomisini düşündüğü için daha içine kapanık heryere atlamayan bir ABD istiyor.Ancak ABD de herşey başkanın kontrolünde değil senato ve pentagonun da kendi planları var.Türkiyede bence böyle kendi içinde birbirini denetleyen kurumlar olmalı zira gelecek yıllarda yağlanıp bağlanıp KKTC cumhurbaşkanı gibi birinin ülkede başkan olduğunu düşünsenize....
    Cevapla
  • Gülbahar 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump ABD için realist bir politika izlemeye çalışoyor, yani büyüyen Çin'e karşı toparlanmak ve karşı koyacak gücü biriktirmek istiyor. Biden ise liberal, yani küreselci, olabildiğe dünyaya yayılmak, bunu için de azınlıkların içinden terör örgütleri üretiyorlar. mesela pkk gibi. Asıl dertleri dünya ekonomisini ellerinde tutmak ve israile büyük israil için alan açmak.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tutup bazen doğru konuşuyor ama bu konuştuğunu uygulaması gerek ozaman tutarlı olur yoksa boş konuşmuş olur
    Cevapla
  • AKHİLAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanın bile akıllısı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!