'Türkiye'ye saldırmak Yunanistan'ın felaketi olur'

Yunanistan'ın gerilime sürüklediği Türkiye ilişkileri yüksek tansiyonlu bir süreçten geçiyor. Özellikle Türk gemilerine karşı agresif bir politika sergileyen Atina yönetimine Türkiye, hem sahada hem de masada cevap veriyor. Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı olası bir savaş açma eylemini değerlendiren Genelkurmay Eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, böyle bir durumun onlar adına felaket olduğunu belirtti.

'Türkiye'ye saldırmak Yunanistan'ın felaketi olur'
'Türkiye'ye saldırmak Yunanistan'ın felaketi olur'
GİRİŞ 21.08.2020 09:47 GÜNCELLEME 21.08.2020 09:47
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin 23 Ağustos tarihinde ilan ettiği NAVTEX ile Yunanistan, Türkiye'ye yönelik tavrını agresif hale getirdi. Özellikle Doğu Akdeniz'de ve Türk kara suları içerisinde Türk gemilerine yönelik saldırgan tutum sergileyen Atina yönetimi, bu tutuma karşılık bir de Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etmeye kalktı.

 

 

Avrupa arenasından da aradığı desteği bulamayan Yunan yönetimi çaresiz bir şekilde kaldı. Doğu Akdeniz'deki suların daha da ısınmasına neden olan Yunanistan'ın savaş çığırtkanlıkları, bölgedeki hareketliliğin en yüksek seviyeye çıkarmasına neden oldu. İsmail Hakkı Pekin Yunanistan'ın böyle bir adımda bulunmasının, Atina adına felakete yol açacağını belirtti..

"ATİNA İÇİN TAM BİR FELAKET OLUR"

Türkiye'nin olası bir çatışma durumuna karşı tüm askeri yapılarıyla hazır olduğunu ifade eden Pekin, Ankara'nın diplomasi temelli adımlarına karşı Yunanistan'ın savaş meyili göstermesinin kendileri adına bir felaket olacağını savundu.

 

 

Pekin şunları söyledi: Bütün bunları hesaba kattığımızda Yunanistan'ın Türkiye ile topyekun bir savaşı göze alması Atina için tam bir aptallık ve felakettir. Yunanistan şu ana kadar kazanmış olduğu, Adalar Denizi'ndeki bütün kazanımlarını kaybedecek. Avrupa Birliği'nden siyasi destek alabilir ama bu siyasi destekle sınırlı kalır.

TÜRKİYE HAZIR

Türkiye'nin Yunanistan'la olası bir çatışmaya planlı olarak gireceğini söyleyen Pekin, "Bir çatışma çıksa bile başlangıcında önce hava kuvvetleri, sonra deniz kuvvetleri ile olacaktır ama mutlaka kara kuvvetleri devreye girecektir." diye konuştu.

buun yanı sıra Türkiye'ye karşı bölgede Avrupa'nın da bir zayıflatma politikası izlediğini belirten Genelkurmay Eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin şunları söyledi:

"Avrupa'nın amacı birilerini kullanarak Türkiye'yi zayıflatmak ve denizciliğini ortadan kaldırmaktır. Ortadoğu'da Türkiye'ye karşı yeni bir cephe kuruluyor. İsrail-BAE arasındaki anlaşmaya önümüzdeki dönemde Umman, Bahreyn, Sudan, Fas, ve Suudi Arabistan'ın katılması bekleniyor. Aynı zamanda ABD'nin F-35 savaş uçağı ve gelişmiş drone teknolojisini Birleşik Arap Emirlikleri'ne satma planı var. Özetle bu bölgede yeni biroluşum var. Bu oluşum Türkiye ve İran'ı dışarıda bırakıyor. "

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 24
  • Öfkeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Midyata prince giderken ambardaki bulgurdan olacak Yunan, hala farkında değil. Neyine horozlanıyor ki küçük enişte
    Cevapla
  • HAŞAN basan 3 yıl önce Şikayet Et
    ey yunan ve yıkanan birilerileri sizi biz türkiyeye karşı gazlıyor sonra soda değil ne içseniz fayda vermez ona göre
    Cevapla
  • Mustafa Türkmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın pekin ilk başta hava sonra deniz kuvvetleri ama en sonunda kara kuvvetlerine sıra gelir demişiniz ama katılmıyorum size. Çünkü o safhaya gelmeden BM kısacası batı bu savaşı noktalar kimse bize yunana karşı ilerlemez. Çıkacak herhangi bir çatışmanın maksimum iki günü var iki günde ne yapabilirsen o. Aylarca yunanla savaştırırlar mı sanıyorsunuz bizi. Kara kuvvetlerini hiç devreye bile sokmadan sonlandırılır.
    Cevapla
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan kim savaşacağız onlarla? 10 milyon nüfusları var çoğu 60 yaş üstü... bir sıkımlık canları var....
    Cevapla
  • Cabbar 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaşlar ülkelerin nüfüsuna bakmaz örnek Arap İsrail savaşları
    Cevapla
  • davut 3 yıl önce Şikayet Et
    yemin ederim ATİNADA KOKOREÇÇİ AÇAĞIM yeterki gelsinler biz orayı ALIRIZ
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    söz veriyorum,ilk müstertinde ben olacagim biladerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı