Yemen'de ordunun ilerleyişi devam ediyor

Yemen'de Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) desteklediği bir tugay karargahı teslim oldu, İran'ın desteklediği Husilerin elindeki 5 vilayette de ordu üstünlük sağladı.

Yemen'de ordunun ilerleyişi devam ediyor
Yemen'de ordunun ilerleyişi devam ediyor
GİRİŞ 23.08.2020 00:14 GÜNCELLEME 23.08.2020 00:14

Yemen ordusu, ülkedeki 5 vilayette Husilere karşı ilerleme kat edildiğini ve stratejik noktaların ele geçirildiğini duyurdu.

Yemen ordu sözcüsü Abduh Mucelli, açıklamalarına, Yemen ordusuna ait "September Net" sitesinde yer verildi.

Mucelli "Yemen ordusu, Dali, Sana, Cevf, Beyda ve Marib vilayetlerinde Husilere ağır kayıplar verdirerek başarılar elde etmiş ve stratejik bölgelerde ilerlemiştir." dedi.

Yemen ordusunun Dali vilayetinin Ka'tabe bölgesinde birçok tepe ve köy dahil stratejik noktaları ele geçirdiğini belirten Mucelli, birisi Sana'da ve birisi Cevf'te olmak üzere Husi milislerine ait iki insansız hava aracının düşürüldüğünü kaydetti. 

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

35. ZIRHLI TUGAY KARARGAHI TESLİM OLDU

Yemen'in Taiz kentindeki bir grup isyancı askerin, 35. Zırhlı Tugay karargahını, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin yeni atadığı komutana teslim etmeyi kabul ettiği bildirildi.

İsmini açıklamak istemeyen askeri bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yemen Ordusunun dün Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli isyancı askerlere karşı operasyon başlatıldığını duyurmasının ardından, bugün bazı ara bulucuların, isyancı askerleri 35. Zırhlı Tugayı yeni komutana teslim etmeye ikna ettiğini söyledi.

Yetkili, isyancı askerlerin, 35. Zırhlı Tugay karargahını, Komutan Tuğgeneral Abdurrahman eş-Şemsani'ye ilerleyen saatlerde teslim edeceğini kaydetti.  

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, BAE'ye yakınlığıyla bilinen ve aralık ayında suikasta uğrayan 35. Zırhlı Tugay Komutanı Adnan el-Hamadi'nin yerine, 10 Temmuz'da Abdurrahman eş-Şemsani'yi atamıştı.

Hadi'nin bu kararına karşı çıkan BAE destekli isyancı askerler, karargahları teslim etmeyi reddetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı