Türkiye'nin yeni Oruç Reis kararına Almanya'dan tepki

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalar yürüten Oruç Reis için aldığı "NAVTEX süresini uzatma" kararından endişe duyduklarını açıkladı.

Türkiye'nin yeni Oruç Reis kararına Almanya'dan tepki
Türkiye'nin yeni Oruç Reis kararına Almanya'dan tepki
GİRİŞ 24.08.2020 12:51 GÜNCELLEME 24.08.2020 15:07
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Oruç Reis sismik araştırma gemisi için daha önce ilan ettiği NAVTEX'in süresi 23 Ağustos'da dolmuştu. Türkiye, Oruç Reis'in NAVTEX süresini 27 Ağustos'a kadar uzattı.

 

Bu hamle sonrası Yunanistan da yeni NAVTEX ilan ederek Ankara'nın hamlesine yanıt verdi.

Berlin yönetiminden ise Ankara'nın kararına tepki geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalar yürüten Oruç Reis için aldığı "NAVTEX süresini uzatma" kararından endişe duyduklarını açıkladı. 

 

Bakanlık Sözcüsü Christofer Burger yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın Salı günü her iki ülke ile Doğu Akdeniz'i görüşeceği belirtildi.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de Doğu Akdeniz'de istikrara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Yunanistan ve Türkiye ile görüşmeleri sürdürmesinin önemli olduğunu söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz dost elimizi uzatırken arkamızdan hançerleyen yunana hiç ses çıkarmıyorlar. Topunuz gelse ne yazar biz gemileri yakmışız artık. Savaş sa savaş
    Cevapla
  • AyYıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar ikinci Sünya Savaşını başlattı Avrupayı yöneteyim diye kimse izin vermedi şimdi bak nasîl yönetiyo Avrupanın haberi bile yok heryerdeler bizimle komşu bile oldular Gaz a bile göz dikiyorlar . Yunan sag olsun gözleri kapalî Yunanı vermiş Almana .
    Cevapla
  • Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar kendi ülkesini dahi yönetemiyor onları yönetenler siyonistler
    Cevapla
  • Musti_180 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep endişeli bunlar corona çıkar endişe suriyede iç savaş çıkar endişe Erdoğan almanyayla geleceğim der endişe bu ne kadar endişe Artık kimsede ciddiye almıyor bunların endişesini sadece yunanlar inanıyor bunlara zaten onlarda inanmak zorunda çünkü Yunanistan devleti resmen Yunanistan'ı sattı. Keşke param olsada bir adada ben alsaydım
    Cevapla
  • Abdullah Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    endişe iyidir iyidir. biraz gerer sonra rahatlarsınız. buda bizim size bir terapimizdir. günde üç defa endişelenin, ileride birşeyiniz kalmaz :))
    Cevapla
  • k¹e⁴l⁵e³ş 3 yıl önce Şikayet Et
    siz endişe duymaya devam edeceksiniz daha bu başlangıç artik o uysal kuzu uyandı bizi takip edin o akdenizin suları bizimdir orada önce hüküm Allah indir sonrada bizim biz ne dersek o bunu böyle bilesiniz çakal sürüleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir