Çirkin provokasyonun ardından sokaklar karıştı! Türkiye'den çok sert tepki!

İsveç’te aşırı sağcı grubun Kur’an-ı Kerim’i yaktığı görüntüleri sosyal medyada yayınlamasının ardından İsveç sokakları karıştı. Dışişleri Bakanlığı, İsveç’te meydana gelen Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu hakkında açıklama yaparak, Kur'an-ı Kerim’e yönelik çirkin tahriklerin en ağır şekilde kınandığını bildirdi.

GİRİŞ 29.08.2020 22:09 GÜNCELLEME 30.08.2020 00:48
Bu Habere 189 Yorum Yapılmış

İsveç’te dün öğleden sonra Malmö kentinin merkezi sayılan Stortorget’te bir araya gelen aşırı sağcılar Danimarkalı politikacı Rasmus Paludan'a destek gösterisi düzenlemek istedi. Irkçı grubun gösteriler sırasında Kur’an-ı Kerim’i yaktığı ve tekmelediği görüntüleri sosyal medyada paylaşmasının ardından yüzlerce Müslüman sokaklara döküldü.



Müslümanlar, yapılan saygısızlığı protesto etmek amacı ile yürüyüş gerçekleştirdi. Müslümanların yürüyüşüne izin vermeyen polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullanırken, eylemciler ise polise havai fişek ve taş atarak karşılık verdi.



Gecenin ilerleyen saatlerinde birçok araç ateşe verilirken, sokaklar savaş alanına döndü. Polis, 20 kişiyi gözaltına aldı. Malmö Bölge Polisi Thomas Söderberg yaptığı açıklamada, çıkan olaylar nedeni ile çok sayıda polisin hafif şekilde yaralandığını aktardı.



Öte yandan Paludan’ın daha önce Kur’an-ı Kerim’i yaktığı görüntüler sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

TÜRKİYE'DEN ÇOK SERT TEPKİ!

Dışişleri Bakanlığı, İsveç’te meydana gelen Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu hakkında yazılı açıklama yayımladı.

Söz konusu provokatif eylemlerin birlikte yaşama kültürüne ve Avrupa değerlerine vurulmuş ağır bir darbe olduğu belirtilen açıklamada, “Danimarka’dan İsveç’in Malmö kentine gelen İslam düşmanı ırkçı bir sözde siyasetçi ile yandaşlarının Kur'an-ı Kerim’e yönelik çirkin tahriklerini en ağır şekilde kınıyoruz. Söz konusu provokatif eylemler birlikte yaşama kültürüne ve Avrupa değerlerine de vurulmuş ağır bir darbedir. Avrupa’da yaşayan Müslümanlar son zamanlarda günlük yaşantılarında sistematik bir şekilde ayrımcı, ırkçı ve İslam karşıtı tutumlara maruz kalmaktadır. Kutsal kitabımıza yönelik bu aşağılık eylem Müslümanların Avrupa’da maruz kaldıkları tehdidin geldiği boyutu gözler önüne sermesi bakımından ibret vericidir” ifadeleri kullanıldı.

İsveç makamlarının ilerleyen süreçte de ülkedeki Müslümanları provoke etmeye yönelik eylemlerde bulunanlara karşı gerekli her türlü tedbiri almaya davet edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İsveç makamlarının, Kur'an-ı Kerim'e yönelik tahrik içeren gösteriye izin vermemesine ve sözde siyasetçiye ülkeye giriş yasağı koymasına rağmen 28 Ağustos’ta aşırı sağcı parti mensupları kışkırtıcı eylemlerde bulunmaktan geri kalmamışlardır. İsveç makamlarının, izinsiz gösteri yaparak, eylemcileri gözaltına alması doğru yönde atılmış bir adımdır. İsveç makamlarını, bundan sonraki süreçte de, ülkedeki Müslümanları provoke etmeye yönelik eylemlerde bulunanlara karşı gerekli her türlü tedbiri almaya davet ediyoruz."

 

 

YORUMLAR 189
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzbinlerce Suriyeli İsveçe yerleşti. Neden izliyorlar??? Ülke değişti de din demi değişti? Boşuna mı kapıları açtık biz. Gidin Avrupayı ele geçirin diye açtık.
    Cevapla
  • Yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Zafer Bey, TC kurulurken yok idim. O gün olaydım Saidlerle yol tutar hak uğruna direnirdim. Bugün varım. Ve ecnebi memlekette Kur'an'a saldıranlara tepki gösterenleri samimi olmaya davet ediyorum. Gören de diyecek Kur'an'ı didik didik etmiş önünde titriyorsunuz. Kendiniz bile saymıyorsunuz kitabı. Atmışsınız ardınıza. Ne diye ecnebiye kızıyorsunuz.
    Cevapla
  • remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    vah vah ecnebilerin işleri böyle
    Cevapla
  • İ.K 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah azze ve Celle.
    Cevapla
  • Selami Nallar 3 yıl önce Şikayet Et
    Size de bir gece!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!