BAE'ye gidecek İsrail uçağı ilk kez Suudi Arabistan üzerinden uçtu

İsrail ile BAE arasında varılan ilişkileri normalleştirme anlaşmasının ardından İsrail ulusal hava yolu şirketi El Al'a ait uçağın, Tel Aviv'den Abu Dabi'ye yapılacak ilk uçuşta, Suudi Arabistan hava sahasını kullandığı bildirildi.

GİRİŞ 31.08.2020 12:33 GÜNCELLEME 01.09.2020 10:21
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

İsrailli ve ABD'li yetkililerden oluşan bir heyet, Tel Aviv ve Abu Dabi arasında varılan anlaşma kapsamında temaslarda bulunmak için bugün El Al'a ait uçakla BAE'ye gitti.

 

SUUDİ ARABİSTAN HAVA SAHASINI KULLANIYOR

 

El Al'ın Tel Aviv ile Abu Dabi arasında yapacağı ilk ticari uçuştaki heyette, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Jared Kushner ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ​​Robert O'Brien'ın da aralarında bulunduğu İsrailli ve ABD'li yetkililer yer alıyor.

Uçağın pilotu uçuş öncesi yaptığı anonsta, Suudi Arabistan hava sahasını kullanacağını belirtti.

İLK KAPSAMLI ZİYARET

İki ülke arasında varılan anlaşmanın ardından Tel Aviv'den Abu Dabi'ye yapılan ilk kapsamlı resmi ziyaretin 2 gün sürmesi ve bazı iş birliği anlaşmalarının imzalanması bekleniyor.

Öte yandan heyeti taşıyacak Kiryat Gat adlı uçağa Arapça, İngilizce ve İbranice "barış" yazısı yapıştırıldı.

İSRAİL’LE ANLAŞMA İMZALAYAN ÜÇÜNCÜ ÜLKE OLDU

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

ABD, İsrail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada, İsrailli ve BAE'li yetkililerin gelecek haftalarda bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar imzalayacağı kaydedilmişti. Birleşik Arap Emirlikleri, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 70
  • alp 3 yıl önce Şikayet Et
    filistin sorunu ya masa da çözülür veya böyle devam eder yok olup gider israile savaş açmak amerika ve dünyaya savaş açmak demek kimse filistin için ölmez
    Cevapla
  • Hakkı Sakin 3 yıl önce Şikayet Et
    Masada asla çözülmez. İsrail bu kadar toprak işgal ettikten sonra geri adım atmaz, biz birlik olup direnmedikçe. Sen nasıl alpsin anlamadım. Müslümanın iman gücünü bilmiyorsun.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    arapların en büyük nufuslu ülkesi mısır israil ile dost diğerleri filistin için kendini niye ateşe atsın
    Cevapla
  • zafer42 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda Kabenin Yanina Kiliseyide kurarlar Kafirler
    Cevapla
  • koray 3 yıl önce Şikayet Et
    yorumcular kızıyor ama THY hergün israile uçak seferi yapıyor
    Cevapla
  • Şemseddin yanık 3 yıl önce Şikayet Et
    İhanetin kitabını yazanların kur'anı azimuşşanda ALLAH C.C yahudiden size dost olmaz buyuruyor kelâmınıda inkâr ediyor demektir RABBİMİN GAZABI ÜZERLERINE.OLSUN INŞALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar