Gerilimi tırmandıracak hamle: Fransa'dan alıyorlar..

Yunan basını Fransa ile Yunanistan arasında savunma iş birliği anlaşması imzalanacağını yazdı. Anlaşma kapsamında Atina'nın 12 adet savaş uçağı satın alacağı iddia edildi.

Gerilimi tırmandıracak hamle: Fransa'dan alıyorlar..
Gerilimi tırmandıracak hamle: Fransa'dan alıyorlar..
GİRİŞ 31.08.2020 17:55 GÜNCELLEME 31.08.2020 17:55
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'deki tansiyonu bilinçli olarak yükselten Yunanistan, silahlanma işine hız verdi.

SAVAŞ UÇAĞI SATIN ALACAK

Yunan basınının Yunanistan Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Atina ile Paris arasında savunma iş birliği anlaşması imzalanacak.

Buna göre 10 Eylül’de imzalanacak savunma iş birliği anlaşması ile Yunanistan, Fransa'dan 6'sı eski nesil 12 Rafale savaş uçağı satın alacak. Ayrıca Atina'nın Fransız fırkateynleri için de 2 buçuk milyar euro ödemesi bu anlaşma ile sağlanacak.

YUNANİSTAN-FRANSA İŞ BİRLİĞİ

Fransa son olarak bölgede Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile birlikte tatbikat gerçekleştirmişti. Bölgedeki gerilimi tırmandıran Fransa, uzun süredir Yunan ordusuna silah satışı yapıyor. Paris, 2004 yılından bu yana envanterinde bulunan Rafale savaş uçaklarını uzun süre hiçbir ülkeye satamamıştı.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 34
  • T. Işıkol 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerilim iki ülke arasında zirve yaptı bunlar savaş istiyor artık, bu Fransız gemisine yazık olacak TSK icabına bakar hemen zarar görmeden bu gemi biz bırakmayız
    Cevapla
  • rumeli 3 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıdan ayrılan ne hallere düşüyor görün. türkiyeden ayrılınca samsung mu üreteceksiniz? mersedes mi? buyrun ayrılmadan üretin, sonra ben imza atacam bunlar çok gelişecek, biz engelliyoruz bırakın ayrılsınlar diye.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ohh Almanya ve BAE fonlasın Fransa’da uçak satsın. Ne güzel memleket be. Siz gidin aç karnınızı doyurun.
    Cevapla
  • şaka değil 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin dakikada 100.000 füze atacak kapasitesi var. Türkiyenin elinde, misket bombasının yüzlerce çeşidi var, manyetik bombanın her türü var. minyatür bomba var, vakum bombaları var, termobarik bombalar var, atom bombası var, nüfuz edici bomba var, Fosfor bombasının her türü var, beton delici bombalar var, Lazer bombası var, Lazer silahları var, akıllı bombalar var, Sarb 83 bombası var, 10 tonluk hipersonik termobarik bombalar var, Mk 84 bombası var. Nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası füzelerimizi ve 40 km den 5000 kilometreye kadar olan hipersonik füzelerimizi hiç söylemiyorum bile. Türkiye Yunanistanı tek bomba ile kül eder.
    Cevapla
  • Poyrazim59 3 yıl önce Şikayet Et
    HAHA ..Kardeş gülüsün sana çok yakışmış ama Türkiyede neler var olduğundan haberin varmı .. bir arastir istersen... suriyede ve Libyada olanlardan haberin yok senin ...Evvel Allah artık eski Türkiye yok...
    Cevapla
  • haha 3 yıl önce Şikayet Et
    iyice sallamışsın atom bombası pakistanda var bizde yok
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güldüm
    Cevapla
  • Diyarbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    İki lastik sonları vardı onlarda bu üç beş uçağı alınca bitecek Fransa verdi gazı bu kazmalara iş yapmaz savaş ucaklarini kakaladi :) zaten Fransa'nın istediğinde aynen bu ve Yunan kerizleri de tongaya düştü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz