Macron'dan küstah ifadeler! Sanki Fransız mandasında!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 4 Ağustos’ta Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın ardından ziyaret ettiği Lübnan’ın başkenti Beyrut’a 3 hafta sonra ikinci ziyareti gerçekleştirdi. Macron'un burada gerçekleştirdiği konuşmada kullandığı, ''Lübnan halkına hizmet edecek reformların yapılacağından emin olmak istiyorum” ifadeleri sömürgeci zihniyetin bir uzantısı olarak değerlendirilerek tepki çekti.

Macron'dan küstah ifadeler! Sanki Fransız mandasında!
Macron'dan küstah ifadeler! Sanki Fransız mandasında!
GİRİŞ 01.09.2020 01:17 GÜNCELLEME 01.09.2020 01:21
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 3 hafta sonra yeniden Beyrut’u ziyaret etti. Macron, başkentte Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun tarafından karşılandı. Macron havalimanında yaptığı açıklamada, “6 Ağustos’ta söz verdiğim gibi tekrar Beyrut’a gelmekten çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

9 Ağustos’ta Birleşmiş Milletler (BM) ve Fransa önderliğinde Lübnan’a yardım için uluslararası bir konferans düzenlediklerini hatırlatan Macron, yarın patlamanın gerçekleştiği Beyrut Limanı’nı ziyaret edeceğini dile getirdi. Macron, sağlık, eğitim ve kentin tekrar inşası üzerine projeler paylaşacağını açıkladı. Lübnan’ın 100. yılı vesilesiyle de Beyrut’u ziyaret ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Macron, Lübnan’ın siyasi durumunu inceleyeceklerini aktardı.

 

 

TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA: REFORMLARDAN EMİN OLMAK İSTİYORUM!

Macron, siyasi gelişmeleri ülkenin iç işlerine müdahale etmeden ve egemenliğine dokunmadan fakat gereksinimlerden de ödün vermeden takip edeceğini vurguladı. “Lübnan’da başbakan seçimini onaylamak veya karşı çıkmak kesinlikle bana düşmez. Bu Lübnan’ın egemenlik meselesi, ama Lübnan halkına hizmet edecek reformların yapılacağından emin olmak istiyorum” ifadelerini kullanan Fransız Cumhurbaşkanı, reformların yapılmasına Fransa’nın da destek verebilmesi adına bunun gerekli olduğunu aktardı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 71
  • Ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Arapların en büyük eksiği devlet olamayışı, vatan sevgisi nedir bilmemeleri. Biri yönetsin de kim olursa olsun düşüncesi.
    Cevapla
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sömürgeci emperyalist gavur sizin yardımınıza gerek yok.Siz tavuk yedirseniz karşılığında deve istersiniz.Sizin medeniyetinizde yardım diye birşey yok.Siz ancak sömürmeyi, yağmalamağı,insanları katletmeyi bilirsiniz.Rabbim sizi ve sizin gibi zalimleri yerle yeksan etsin.10 kilometreden gelip de Doğu Akdenizde ne işiniz var?
    Cevapla
  • ulvi 3 yıl önce Şikayet Et
    oylama yapılsa %90 fransa mandalığını kabul ederler.
    Cevapla
  • Serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Al işte bu gayri-meşru oğlancık,baklayı çıkarmış ağzından.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman aman kimseye yardım etmeyin.O lanetli ellerinizle gediğiniz yere gere dönün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat