Charlie Hebdo'dan yine Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür

Derginin yarın yayımlanacak sayısının kapağında Hz. Muhammed’i konu eden yeni bir çizimin yanında 2005 ve 2006’da yayımlanan hakaret içerikli görseller yer aldı.

Charlie Hebdo'dan yine Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür
Charlie Hebdo'dan yine Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür
GİRİŞ 01.09.2020 16:56 GÜNCELLEME 01.09.2020 16:56
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Ocak 2015'te başkent Paris'te düzenlenen terör saldırılarına ilişkin yarın başlayacak yargılama öncesinde yine Hz. Muhammed'i konu ederek hakaret içeren karikatürler yayımladı.

Derginin paylaşılan kapağına göre, yarın yayımlanacak bu haftaki sayıda yer alan karikatürde Hz. Muhammed'e ithafen "Aptallar tarafından sevilmek zordur." cümlesi yer aldı. Karikatürde "Muhammed köktencilerle uğraşıyor." ifadesine yer verildi.

Kapakta ayrıca 2005'te Danimarka'da yayın yapan Jyllands-Posten gazetesi ve 2006'da Charlie Hebdo dergisi tarafından yayımlanan Hz. Muhammed'e hakaret içerikli 12 resim bulunuyor. Görsellerin altında ve üstünde ise büyük puntolarla “Hepsi bunun için miydi?” ifadesi yer alıyor.

Dergiden yapılan açıklamada, saldırılara ilişkin yarın başlayacak yargılama öncesinde bu karikatürü yayımlamanın önemli olduğu savunuldu.

Dergide, Ocak 2015'te saldırılardan önce ve sonra Hz. Muhammed'i konu eden hakaret içerikli karikatürler yayımlanmıştı.

Paris'te 7 ve 9 Ocak 2015'te Charlie Hebdo dergisine ve bir Yahudi marketine düzenlenen saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırganlar polisin operasyonuyla öldürülürken, saldırıları terör örgütü el-Kaide üstlenmişti. Saldırılarla ilgili yarın başlayacak davada 14 kişi yargılanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    işte kültürünü kanunlarını almaya çalıştığımız, aldığımız medeni demokrat batı, bizim insanlığımızın binde biri olamazlar..
    Cevapla
  • pişmaniye 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bizi affetsin gerekli tepkiyi vermediğimiz için affetsin
    Cevapla
  • iffet 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz ateşinizi körükleyin.Rabbim sizi acı azaba atacak.
    Cevapla
  • kıyamet yakındır 3 yıl önce Şikayet Et
    hani özgürlük lanet olsun sizin özgürlüğünüze benim inancıma saldıracaksınız sonrada özgürlükten konuşacaksınız özgürlüğünüz batsın cehennem de konuşursunuz artık
    Cevapla
  • bizdeki de 3 yıl önce Şikayet Et
    bunların ülkemizde kardeşleri var.kendi kafalarından.marksist leninist sol görünümlü herşeyci kafadan.bunların baruter soyadlı çizeri cami içindeki avizeleri kendi beyninin tek erdiği nesneye benzetmişti.ve Allah yok din yalan yazısını güya gizleyerek duvara yazmıştı.bizdekiler daha kindar.bunu bilin.her karikatürlerinde dini aşağılama,manevi değerlerle dalga geçme,hoca,imam vs çizimleri son derece çirkince çizerler.terörizmi savunan en adi yaratıkları da çok olumlu,sevimli çizip göstermeye çalışırlar.ve hemen onları posterleştirip yeni nesillere örnek gösterirler.tanıyın bunları.iyi tanıyın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı