Yunanistan'ın Türkiye korkusu: 'Ordu' kararı...

Yunan basını, Atina hükümetinin ülkenin silahlı kuvvetlerini güçlendirmek amacıyla 10 milyar avroluk harcama yapmayı planladığını duyurdu. Devlet Bakanı Yorgos Gerapetritis katıldığı bir televizyon programında, hükümetin silahlı kuvvetlerini ve silah endüstrisini güçlendirme çabası çerçevesinde birçok ülke ile temas halinde olduğunu söyledi.

GİRİŞ 01.09.2020 22:50 GÜNCELLEME 01.09.2020 22:50
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Yunan hükümetinden ismi açıklanmayan yetkililer, basına yaptıkları açıklamalarda, Fransa ve diğer ülkelerle silah alımı için görüşmelerin devam ettiğini, bu konudaki müzakerelerin 10 Eylül'de Korsika Adası'nda gerçekleştirilecek AB üyesi Akdeniz ülkeleri toplantısına kadar tamamlanmasının hedeflendiği kaydetti.

 

BİRÇOK ÜLKE İLE GÖRÜŞÜYORLAR

Devlet Bakanı Yorgos Gerapetritis katıldığı bir televizyon programında, hükümetin silahlı kuvvetlerini ve silah endüstrisini güçlendirme çabası çerçevesinde birçok ülke ile temas halinde olduğunu söyledi.

Fransa’dan Rafale uçaklarının alımı için henüz anlaşma olmadığını, bu konudaki görüşmelerin devam ettiğini belirten Gerapetritis, hedefin Yunan silahlı kuvvetlerinin modernizasyonu olduğunu ifade etti.

 

Gerapetritis, Yunanistan'ın iyi komşuluk taraftarı olduğunu ve Türkiye ile olan iletişim kanallarının açık olması gerektiği gürüşünü de dile getirdi.

YORUMLAR 115
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla yunanda biraz beyin olsa oturup türklerle adam gibi konusur, adalari silahlardan ve askerden arindirip, ege`yi de tatmin edici bir sekilde Türkiye ile paylasir, baris icinde halkini da tehlikeye atmadan huzur icinde yasarlardi. Ona buna güvenmekle bu isler olmaz.
    Cevapla
  • niyazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçim kaynağı turizm olan bir ülke yazık çaziplikten çıkacak ab eline besleme gibi bakacak rezil rüsva olacak çoluk çocugun eline macron gibi veletler akıl verecek macoron ne kadar rahat yakınımızdaki sessiz bombadan haberi yok rusya cekirdeğini almış izliyor ab nasıl yıkarım bölerim türkiyeyi natodan nasıl çıkarırım.Bunların hayata geçmesi bakımın dan rusyadan çok önemli teknoloji transferi oluyor türkiye ye.Burda en acı olan hadisi yuanın oltanın ucuna yem olarak takılması. savaş olması durumundan ab mecbur türkiye yi ab içene alması gerekecek cünkü yunanıstan türkiyenin vilayeti olur
    Cevapla
  • Hu de 3 yıl önce Şikayet Et
    Oltada iki çengel var biri de bizim icin. Ilerlememizden butun dunya rahatsız küfür düzenine çomak sokan bi Reis.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ülkeleri ve amerika yunanın borcunu üstlenecek 1 şartla türkiye çat savaş açmak şartıyla halkı askeri kırılacak safın haberi yok adalar 1 günde yunanistan 1 haftada ele geçirme gücümüz var adalara ve yunanistanı konuşlu bora ve seyir füzeleri hazır elektronik toplar hazır sadece düğmeye basacağız f16 1 dk sonra adaları bombalar
    Cevapla
  • REŞAT SEV 3 yıl önce Şikayet Et
    tren kaçtı miço ah o gemide bende olsaydım diyeceksin akıllı ol
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    adalarınızda çalışmadan sapık avrupalı turistleri yolup yan gelip yatıyordunuz, ne kadar silah alırsanız alın şimdi bizler sizlere insan olmanın, mağdur olmanın ne olduğunu öğreteceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri