ABD'li uzmandan çarpıcı açıklama: Obama, ABD'yi PKK ile ittifaka soktu

Hudson Enstitüsü Kıdemli Orta Doğu Uzmanı Michael Doran, tarihsel olarak ABD'nin, Türkiye'nin tehdit algılarına saygı duyduğunu belirterek "Ancak (eski ABD Başkanı Barack) Obama, Suriye'de bu teamülü bozdu ve YPG'yi DEAŞ ile mücadelede ana ortağı olarak seçerek ABD'yi PKK ile ittifaka soktu." dedi.

ABD'li uzmandan çarpıcı açıklama: Obama, ABD'yi PKK ile ittifaka soktu
ABD'li uzmandan çarpıcı açıklama: Obama, ABD'yi PKK ile ittifaka soktu
GİRİŞ 02.09.2020 02:12 GÜNCELLEME 02.09.2020 03:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Doran, ABD merkezli Hoover Enstitüsü'nde yayınlanan makalesinde, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK ile kurulan ilişkiler nedeniyle ABD-Türkiye ilişkilerinin büyük zarar gördüğünü kaydetti.

 

 

Obama döneminde ABD'nin, Suriye politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doran, "Obama'nın, PKK'nın Suriye kolunu sahiplenmesi büyük bir siyasi skandaldı. Buna tek neden, ABD hükümetinin PKK'yı bir terör örgütü olarak tanımlaması değil. Washington, bu ilişkiyi gizlemek için YPG'yi Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olarak yeniden isimlendirdi." ifadelerini kullandı.

Doran, Amerika'nın sahadaki çıkarlarını koruyacak bir düzende istikrarlı, kendine güvenen ve gücü yansıtabilen ülkelerle birlikte çalışması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin bu kriterleri karşılayabilen çok az sayıdaki ülkenin başında yer aldığını söyledi.

 

 

"AMERİKA'NIN BİR ERDOĞAN SORUNU YOK; TÜRKİYE SORUNU VAR"

ABD'nin, Türkiye ile birlikte verimli bir şekilde çalışması için Türkiye'nin PKK konusundaki duruşuna saygı duyması gerektiğine işaret eden Doran, "Amerika'nın bunu yapmakta başarısız olması, ABD-Türkiye ortaklığı için tarifsiz zarara yol açtı." ifadesini kullandı.

Doran, ABD'nin tarihsel olarak Türkiye'nin tehdit algılarına saygı duyduğunu belirterek, "Ancak Obama, Suriye’de bu teamülü bozdu ve YPG'yi, DEAŞ ile mücadelede ana ortağı olarak seçerek ABD'yi PKK ile ittifaka soktu." değerlendirmesinde bulundu.

"Ankara’dan bakıldığında, Obama'nın YPG'yi sahiplenmesi kaygı vericiydi" diyen Doran, Washington'un, Tahran ve Moskova'yla paralel bir şekilde Suriye'de PKK'ya yardım ettiğine işaret etti.

ABD'de son dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalara yönelik değerlendirmelerde bulunan Doran, "Amerika'nın bir Erdoğan sorunu yok; Türkiye sorunu var. Bu büyük ölçüde kendi yarattığı bir sorun." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    1. Cihan harbinden hemen sonra türkiyenin kurulmasına garşı çıkan birkaç ülkeden birisidir bu topraklar üzerine gendi ajandası vardır kim gelirse gelsin bu böyleydi böyle olacak hele devlet zayıflasın daha neler yaparlar
    Cevapla
  • REŞAT SEV 3 yıl önce Şikayet Et
    kendi öz halkına ihanet eden ataları afrikadan köle olarak getirilmişler onlara bile faydası olmayan biri kime yardım ederki elbette hainlikler peşinde oldu törörist abd kendisi zaten
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Pkk ve Fetöyü kurup bu ülkeye pazarlayan zaten abd. abd derin devleti yıllardır bunu yapıyor. Obama bunu resmileştirdi.
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanı bütün kuklalar Siyonistlere bağlıdır. ABD, Fransa, BAE çeşitliliği fark etmez, önemli olan o dönemde o ülkelerin askeri ve siyasi güç odakları Siyonist Küreselcilerin kontrolünde mi, değil mi önemli olan bu. Türkiye'nin asıl düşmanı Siyonist Küreselcilerdir bunlar açığa çıkmazlar önlerine perde çekip kuklalarıyla saldırırlar. Bu kuklalara takılıp kalırsanız hem aklınız karışır doğru tespitler yapamaz yorulursunuz, hem de doğru çözümler üretemez boşa kürek çekersiniz. Olaylara bu gözle bakarsanız perdeler ortadan kalkar ve kukla oynatıcısını net bir şekilde görürsünüz.
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık ve insani değerler düşmanı şeytani Siyonistlerin bu hamlelerini tarihte de görebilirsiniz. 1. ve 2. Dünya Savaşlarında savaşa katılan ülkelerin güç odakları yöneticilerinin nerdeyse tamamı Siyonist veya Siyonistlerin kuklalarıdır. Bizimle hiçbir problemi olmayan Avustralyalıları, Yeni Zelandalıları, Hintlileri savaş gemilerine doldurup Çanakkale savaşında önümüze atanlar Siyonistler ve onların bu ülkelerdeki insanları savaşa hazırlayan Siyonistlerin kuklalarıdır. Bu gün de Türkiye’yi SION ülkesi proje alanından çıkarmak isteyen Siyonistler çeşitli ülkelerdeki kuklalarını devreye sokup Hafter’i, Yunanlıları, PKK/YPG/FETÖ gibi Ermeni terör örgütlerini, sahaya sürüp önümüze atıyorlar.
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir iş makinesine bir yazılım yüklemek gibi, bir ülkenin siyasi askeri, medya vb. güç odaklarına kendi adamlarınızı yerleştirirseniz o ülke siyasi askeri olarak artık sizin projelerinizin gerçekleşmesi için size hizmet eder. O ülke askeri, siyasi, maddi manevi sizin yanınızda yer alır. Siyonistlerin yaptığı şey tam da budur, en güzel örneği de tamamen Siyonistlere hizmet eden Mısır ve BAE’dir. Diğerlerinin de bunlardan pek farkı yoktur. Aç karnını doyurmaktan aciz Yunan halkının bizimle savaşmak istemez ama Siyonistlerin Yunanistan içinde ele geçirdikleri güç odaklarının başındaki elemanları halkı tahrik eder, savaşa hazırlar, yeterli olmazsa Macron’u ve diğerlerini devreye sokar ikna eder.
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler dünyadaki birçok ülkede sinsice örgütlenmiş ve bu ülkelerin askeri, siyasi, medya ve diğer güç odaklarına kendi adamlarını yerleştirmiş durumdalar. Yerine göre demokratik yollardan, diktatörlükle, krallıkla, terör örgütü liderleriyle, büyük organizasyonların, şirketlerin kurulması veya mevcutların ele geçirilmesiyle, para, makam vaatleriyle, şantaj, tehdit ve ölüm korkusuyla… kısacası bütün dünyaya ve insanlığa hükmedecekleri bütün güç odaklarına hakim olmak isterler. Bu güç odaklarını yerine göre kendi projelerini gerçekleştirmek için kullanırlar. ÜLKELERE DEĞİL KUKLA İSİMLERE BAKIN! Barzani, Putin, Lavrov, Obama, Biden, Macron, Miçotakis, Hafter, Sisi, Selman, Nehyan, Mektum…
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Obama’dan önce de bu Bush’un arası çok iyiydi PKK terör örgütüyle. Neredeyse tüm ABD başkanları bu zamana kadar hep küreselcilerin desteklediği ABD başkanlarıydı. Kennedy bunları ifşa ettiği için öldürüldü ondan sonra da ilk defa Trump geldi küreselci olmayan. Onu da Biden’la devirmek istiyorlar. Baktılar Trump seçimleri kazanacak hemen Floyd meselesiyle ABD’yi karıştırdı bu küreselciler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor - Fatih Karagümrük! CANLI
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık