Herkes ABD'den bekliyordu! Çin merkezli 177 uygulamayı yasakladılar

Hindistan ile Çin arasında devam eden anlaşmazlıklar, mobil uygulamalara da yansıyor. Hindistan’ın aralarında dünyaca popüler oyun PUBG’nin de bulunduğu 118 mobil uygulamayı daha yasakladığı bildirildi. Ülkede daha önce TikTok, WeChat ve Clash of Kings gibi milyonlarca kullanıcıya sahip 59 uygulama daha yasaklanmıştı.

Herkes ABD'den bekliyordu! Çin merkezli 177 uygulamayı yasakladılar
Herkes ABD'den bekliyordu! Çin merkezli 177 uygulamayı yasakladılar
GİRİŞ 02.09.2020 18:59 GÜNCELLEME 02.09.2020 18:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hindistan, Çin merkezli 118 uygulamayı daha yasakladı

 

 

Hindistan, (DHA)- Hindistan ile Çin arasında devam eden anlaşmazlıklar, mobil uygulamalara da yansıyor. Hindistan’ın aralarında dünyaca popüler oyun PUBG’nin de bulunduğu 118 mobil uygulamayı daha yasakladığı bildirildi.

Hindistan ve Çin arasındaki ilişkiler, 15 Haziran'da Ladakh sınır bölgesinde Çin birlikleriyle şiddetli bir çatışmada 20 Hint askerinin hayatını kaybetmesiyle bozuldu. Çatışma, her iki ülkeden gelen askerlerin birbirlerini sınır ihlali yapmakla suçlamaları sonrasında yaşandı. 15 Haziran’da başlayan anlaşmazlıklar askeri alanda hala devam ederken, bu anlaşmazlıklar mobil uygulamalara da yansıdı. Hindistan’ın aralarında dünyaca popüler oyun olan PUBG’nin de aralarında bulunduğu 118 uygulamayı yasakladığı açıklandı. Hindistan, daha önce TikTok uygulamasını da yasaklamıştı. Hindistan İletişim, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, uygulamaların ‘ulusal güvenlik tehdidi oluşturdukları’ gerekçesiyle yasaklandığını açıkladı.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Ajan Çağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Mobil sektör tam bir casusluk sektörü halinde, büyük ülkeler dünya geneli istihbarat bilgilerini bu uygulamalar üzerinden toplar, örnek, whatsap, facebook, instagram ve twitter gibi uygulamar abd menşeyli ve BEDAVA, kara kaşımıza kara gözümüze hayran oldukları için bedava değil emin olun, oyunlarda öyle zira bazı kaliteli oyunlar BEDAVA dır yüklerken kullandığı izinlere bakın, rehber kayıtları, sms, konuşma dinleme gibi telefon mahremiyetine ait bilgilere izin istiyor, gerçi izin vermesen ne İOS ve ANDROİD de abd menşeylidir, senden izin almadan neler alıyorlar senden haberimiz yok..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor