ABD'de hava sıcaklığı bir günde 30 derece düşecek

ABD'nin Colorado eyaletine bağlı Denver kentinde 8 Eylül Salı günü, kuvvetli bir soğuk hava dalgasının sıcaklığı bir günlüğüne 28-30 derece düşürmesi ve kar yağışına neden olması bekleniyor. Bazı tahminlere göre ise, sıcaklık farkı 36-40 dereceyi bulabilir. Öte yandan Washington Post gazetesi, bu hava değişimi ile ilgili bir haber yayımladı.

ABD'de hava sıcaklığı bir günde 30 derece düşecek
ABD'de hava sıcaklığı bir günde 30 derece düşecek
GİRİŞ 06.09.2020 06:55 GÜNCELLEME 08.09.2020 09:51
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD'nin Colorado eyaletine bağlı Denver kentindeki hava durumundaki tahmini düşüş tüm dünyada merakla bekleniyor.

 

8 Eylül Salı günü Denver kentinde, kuvvetli soğuk hava dalgasının sıcaklığı 1 günde 28-30 derece düşürmesi ve kar yağışına sebep olması bekleniyor. Halk ise durumu endişe içinde takip ediyor. Bazı tahminlere göre ise, sıcaklık farkı 36-40 dereceyi bulabilir.

 

BÖLGEDE ZAMAN ZAMAN BU DEĞİŞİMLER GÖRÜLÜYOR

Öte yandan Washington Post gazetesi, bu hava değişimi ile ilgili bir haber yayımladı. Haberde, Denver'de kuvvetli soğuk cephe geçişlerinin daha önce de yaşandığını kaydeden gazete, 12 Eylül 1993'de hava 33 derece iken, 13 Eylül akşamında 14 cm karın yağdığını belirtti.

Denver'daki en büyük sıcaklık değişimi ise 25 Ocak 1872'de yaşanmış. Sabah 46 derece olan sıcaklık akşam eksi 20'ye düşmüş.

24 Şubat 2014'de ise, sıcaklık öğleden sonra 26 dereceden 57 dereceye çıkarken, gece yarısından sonra 29'a kadar düşmüş.

Bölgenin topografik yapısı sebebiyle zaman zaman böyle büyük hava değişimlerinin yaşandığı görülüyor. Bölgede çok fazla yüksek ve düz alan bulunuyor. Bazı araştırmacılar ise, Pasifik'te meydana gelen tayfunların bu ani hava değişimine yol açıyor olabileceğini belirtiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    abd yerle bir olur, insallah
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye deki felaketlere ne demeli on gün önceki Giresun daki felaket depremler unutmayalım
    Cevapla
  • Sema 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim kötülük yapan ve yaptıran kişilere akıl versın dünya hepimize yeter yaşamasını bilene paylaşmasını bilene Allah cc ıslah etsin
    Cevapla
  • 'Süper felaket' 3 yıl önce Şikayet Et
    Abartılacak bir şey değil. Tahmin olup ,her mevsim geçişlerinde görülen normal bir durumun abartılmış hali. Trump'ın ülkesindeki siyasi ekonomik sorunlarını örtmek, unutturmak için Gündemi değiştirme taktiği. Herzaman yapılır orada abartılı felaket haberleri. İzleyin görün. Nasıl havaya sokuyorlar insanı. Sonuçta hiç bir şey olmayacak. Üf be ne üşüdük dimi diyecekler Kaliforniya ve Miami'dekiler bile :-) Öyle etkiliyorlarki insanları, zaten her sene olan bir şey icin "bu defa farklıyldı ama" olacak :-)) Biz bile üşüdük la burda...
    Cevapla
  • 4321 3 yıl önce Şikayet Et
    allahımdan dilerim daha nicesi felaketler abdyi yerle bir eder amin
    Cevapla
  • umutk 3 yıl önce Şikayet Et
    öyle deme bu gemide hep beraberiz. sonucta dünyada sadece onlar yok bizlerde varız. onları etkileyen bir iklimsel-küresel olay bizi de tüm dünyayı da etkileyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı