Kosova'nın 'Kudüs' kararına Türkiye'den tepki

Dışişleri Bakanlığı, Kosova'nın Kudüs'te Büyükelçilik açma kararına tepki gösterdi.

Kosova'nın 'Kudüs' kararına Türkiye'den tepki
Kosova'nın 'Kudüs' kararına Türkiye'den tepki
GİRİŞ 06.09.2020 11:15 GÜNCELLEME 06.09.2020 11:16
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Dışişleri'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Başbakan Hoti ve Dışişleri Bakanı Meliza Haradinaj-Stublla'nın sosyal medya paylaşımlarından, Kosova ile İsrail'in birbirlerini karşılıklı tanımalarına ilaveten Kosova'nın Kudüs'te Büyükelçilik açmasının da taahhüt edildiği anlaşılmaktadır.

Uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil edecek böyle bir adımın Kosovalı yetkililerce düşünülmesi dahi hayal kırıklığı yaratmaktadır.

 

Kosova'yı ilk tanıyan ülkeler arasında yer alan Türkiye, bu ülkenin uluslararası alanda tanınmasına yönelik çabalara da öteden beri büyük destek vermiştir. Fakat bu sürecin uluslararası hukuk hilafına ve bilhassa toprakları işgal altında bulunan Filistin halkının acıları üzerine inşa edilmesini doğru bulmuyoruz.

Filistin meselesinin ancak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi devamlılık içinde bir Filistin Devleti'nin vücut bulmasıyla çözülebileceği çeşitli BM kararlarıyla defalarca vurgulanmıştır.

Kosova liderliğine, söz konusu kararlara riayet ederek, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne halel getirecek ve gelecekte Kosova'nın başka devletlerce tanınmasına da engel olabilecek bu tür adımlardan kaçınması çağrısında bulunuyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 24
  • milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    KOSOVA yanlis yapiyor kosava AB ye sirin görünme hesaplari icinde KOSAVA uyarilip geregi yapilmasi lazim gerkiyorsa TÜRKIYE iliskileri askiya alicagini bildirmeli TÜRKIYE desteksiz KOSAVA avrupa da bir hic TÜRKIYE VERDIGI TÜM DETSEGI KESEBILECEGINI HATIRLATMALI bakalim ne yapicaklar lakin bu konuda bu ülkeler e degil kendi icimizde ITRAIL e nelr yapilir bunu konusmali itraul adim adim isgal ediyor ise bizde hane hane ev ev dükkan dükkn ülkemizdeki yahudiler in mülk lerine el koymaliyz suclari OLMASA dahi bu uygulama elbet BM AB ye yanisyacak ve HIRLAYANLAR OLUCAK o zman itrail yaprken sesi cikmayan IT ler havaamaaya mi basladi deme hakkimiz olur
    Cevapla
  • erdi 3 yıl önce Şikayet Et
    zamanla yardım edilen tüm ülkeler bizi arkadan vuracak. Bu 3 oldu
    Cevapla
  • caylak 3 yıl önce Şikayet Et
    gücsüzsen olacaklar bunlar
    Cevapla
  • Hasim Efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Osmanli bunlarin yüzünden kaybettik. Arnavutlarin Iskender Beyi var, onunla yattip kalkarlar, osmanliya yaptiklari ortada. Iyilik yapmayacaksin böylelerine , filistindeki yönetimde ayni.
    Cevapla
  • yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Yardımları kesmek onları tamamen aç gözlü Avrupalıların kucağına bırakmak anlamına gelir. Kosovayi kuran ABD olduğuna göre onlari çiğneyip kabul etmeseler bunun onlar için bir bedeli olacaktı. Bizim 15-20 yıl önceki halimiz de bundan farklı değildi. Onlara daha çok yardım edip halk desteğini yanımıza almamız gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?