Barzani’nin partisinden terör örgütü PKK’ya sert tepki

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesut Barzani başkanlığındaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) bölücü terör örgütü PKK’nın son dönemdeki eleştirilerine sert tepki göstererek, “Dünyada kölelik sona erdi ama PKK’da hala kölelik devam ediyor” dedi.

Barzani’nin partisinden terör örgütü PKK’ya sert tepki
Barzani’nin partisinden terör örgütü PKK’ya sert tepki
GİRİŞ 06.09.2020 21:34 GÜNCELLEME 06.09.2020 21:34
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesut Barzani başkanlığındaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) bölücü terör örgütü PKK’nın son dönemdeki eleştirilerine sert tepki gösterdi. KDP tarafından yapılan açıklamada, Terör örgütü PKK’nın elebaşlarının son dönemde KDP hakkında birçok suçlamada bulunduğu hatırlatılarak, “Dünyada kölelik sona erdi ama PKK’da hala kölelik devam ediyor” ifadeleri kullanıldı. PKK’nın KDP’nin prestijini ve tarihini kirlettiğini vurgulayan açıklamada, “Siz kendinizi görüyor musunuz? Nereden geldiniz, neden kuruldunuz ve ne yaptınız?” denildi.

IKBY halkının terör örgütü PKK’dan destek istemediğini ve istemeyeceğini belirten KDP, “Siz Türklerin Kürtleri yok etmek için geldiklerini ve Zap, Heftanin ve Huvarkurk’ta direndiğinizi iddia ediyorsunuz. Kendinize neden Türkiye kuzey ve güney topraklarına bir karış girmedi diye sormanız lazım çünkü siz meydanlarınızı bırakıp buraya geldiniz. Sizin burada bulunmanızın tek nedeni Türkleri buraya getirmektir” ifadeleri kullanıldı. Sincar’ın IKBY’nin bölünmez bir parçası olduğunu ve Irak hükümetiyle yapılan bütün görüşmelerde bunun dile getirildiğini belirtilen açıklamada, “Siz Sincar’ı bizden koparmaya çalışıyorsunuz. Sizin IKBY’nin askeri ve idari işlerine karışmaya hakkınız yok” denildi.

YORUMLAR 20
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı bildim bileli sevmem pkkdan ümidi kalmayınca kalleşin kıvırmaları başladı
    Cevapla
  • Özgen gulacar 3 yıl önce Şikayet Et
    Barzo birzamanlar pkk değirmenine su taşıdın baktin türkiye taşı tersine döndürüyor sende bize yamanmaya çalışıyom kurdun kedisini vermem diyen sen değilmiydin
    Cevapla
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Barzani’ye itimat etmeyin köylü kurnazlığı yapıyor aklınca Türkiye’yi uyutup kandırdığını zannediyor yıllardır PKK ile hareket ediyor mossad v cia ile birlikte
    Cevapla
  • Haloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ikisi de saf abd uşağıdır, kedi bile vermiyordu geçen yıllarda , değil pkk yı vermek diyordu bu barzonun babası. ikisi de aynı şeyin mat renklisi.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ypg ile ne iş yapıyorsun kalleş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İzmir'de deprem!