Arap Birliği'nden Türkiye ve İran'a ağır iftira! Ankara'dan akılalmaz talep

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, son zamanlarda Arap ülkelerine Türkiye ve İran'ın müdahalelerinin arttığını söyleyerek, bu durumu kınadıklarını söyledi. Öte yandan Birlikten yapılan yeni açıklamada, Ankara'nın Irak, Libya ve Suriye'ye müdahaleleri kınanırken, bu hamlelerin tehdit oluşturduğu kaydedilerek, Türkiye'den askerleri bu ülkelerden çekme çağrısı yapıldı.

Arap Birliği'nden Türkiye ve İran'a ağır iftira! Ankara'dan akılalmaz talep
Arap Birliği'nden Türkiye ve İran'a ağır iftira! Ankara'dan akılalmaz talep
GİRİŞ 09.09.2020 13:37 GÜNCELLEME 09.09.2020 17:21
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, açıklamalarda bulundu.

 

Tüm Arap devletlerinin amacının İsrail işgalini sona erdirerek, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasına katkı sağlamak olduğunu belirten, Ebu Gayt, "Filistin'in hakkını sarsacak veya Kudüs kentinin statüsünü zedeleyecek her türlü plan ve düzenlemeyi uluslararası alanda reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda Arap devletlerinin içişlerine Türkiye ve İran müdahalelerinin arttığını iddia eden Birlik Sekreteri, "İran ve Türkiye'nin tüm müdahalelerini kınıyor ve reddediyoruz" dedi. Ebu Gayt, "Libya'daki tarafların kapsamlı bir ulusal barış anlaşmasına hazırlık olarak, kalıcı bir ateşkes anlaşmasına varmalarını umuyoruz" diye konuştu.

BİRLİK'TEN YENİ AÇIKLAMA

Birlikten yapılan yeni açıklamada, Ankara'nın Irak, Libya ve Suriye'ye müdahaleleri kınanırken, bu hamlelerin tehdit oluşturduğu kaydedilerek, Türkiye'den askerleri bu ülkelerden çekme çağrısı yapıldı. Öte yandan Birlik, Ankara'nın Irak'ın kuzeyinde terör ile mücadelesine karşı, Bağdat yönetiminin her türlü tutumunu destekleme karar aldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 66
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütleri arap topraklarında ,fransa orda rusya ,amerika orada filistin işgalde bizim çabamızı görüpte böyle diyorsanız sizin maksatınız başka o zaman
    Cevapla
  • Erdo 3 yıl önce Şikayet Et
    Arap birliği aklını ve ruhunu Amerika ve İsraile satmış, İslam' la, Müslümanlıkla alakası yok.
    Cevapla
  • MiSaFiR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın ARAP olması mümkün değil, kökeni araştırılırsa kesin BATILI çıkar. Batı Dünyası, ARAP BİRLİĞİ'NİN İÇİNE SIZMIŞ !!!
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin her şeyden haberdar oldugu bi çağda yaşıyoruz. Güldürmeyin bizi. Hani Arap ülkelerine ABD Rusya Israil Fransa İngiltere karışmıyor öyle mi...
    Cevapla
  • selam 3 yıl önce Şikayet Et
    israil tarafından gasp ve işgale ugrayan arap toprakları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı