Trump'tan son dakika asker kararı! Dünyaya duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, kısa sürede ABD'nin Irak'taki asker sayısını 2 bine, Afganistan'daki asker sayısını da 4 bine düşüreceklerini açıkladı.

Trump'tan son dakika asker kararı! Dünyaya duyurdu
Trump'tan son dakika asker kararı! Dünyaya duyurdu
GİRİŞ 10.09.2020 23:31 GÜNCELLEME 10.09.2020 23:46
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, "Afgan taraflar arasında yapılacak barış görüşmelerinin başlangıcı için Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Katar'ın başkenti Doha'ya gideceğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorum." ifadesini kullandı.

'ÇOK BÜYÜK BİR İLERLEME KAYDETTİK'

ABD'nin Afganistan'dan asker çekme sürecini de başlattığına işaret eden Trump, "Şubat ayının başından bu yana ki bu uzun bir süre, Afganistan'da kimse öldürülmedi. Burada çok büyük ilerleme kaydettik. Kısa süre içinde Afganistan'daki asker sayımızı 4 bine indireceğiz. Aynı şekilde Irak'taki asker sayımızı da kısa sürede 2 bine indireceğiz." diye konuştu.

'ÇÜNKÜ ORADA PETROL VAR'

Trump, Suriye'de de petrolü korumak için az sayıda asker bıraktıklarını belirterek, "Şimdi askerlerimiz petrolü koruyor. Kürtleri koruyoruz. Onların hayatını daha iyi bir hale getiriyoruz, çünkü orada petrol var." dedi.

ABD'nin son dönemde Orta Doğu'daki tarafları bir araya getirmek için çok fazla adım attığını belirten Trump, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan anlaşmaya da aracılık ettiklerini ve anlaşmanın resim imza törenin gelecek hafta Beyaz Saray'da yapılacağını açıkladı.

Trump, bu anlaşmanın ardından başka ülkelerin de masaya gelmeye istekli olduklarını kaydederek, "Suudi Arabistan Kralı Selman ile konuştum, bir diyalog başlatacağız." dedi.

3 Kasım'daki seçimleri kazanması durumunda İran ile kısa süre içinde bir anlaşma imzalayacaklarını öne süren Trump, Filistin'in de uzlaşı için masaya gelmesini umduğunu söyledi.

Trump, daha önce ABD'nin Filistin için yılda 750 milyon dolar harcadığını savunarak, "Ben bu fonu bir süre önce bitirdim. Çünkü Filistinliler barış yapmak istiyor gibi değildi" sözlerini kullandı.

Afganistan konusunda Taliban ile yapılan anlaşmaya da işaret eden Trump, "Taliban, Afganistan ve bunların temsilcileri ile çok iyi geçiniyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- CENTCOM Komutanı Irak'taki asker sayısının 3 bine düşeceğini açıklamıştı

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, dün yaptığı açıklamada, "Irak güçlerinin elde ettiği büyük ilerleme karşılığında, Irak hükümetiyle ve koalisyon ortaklarımızla koordinasyon ve istişare içinde ABD, eylül ayı boyunca Irak'taki askeri varlığımızı 5 bin 200'den 3 bine azaltma kararı aldı." ifadesini kullanmıştı.

Irak'ta kalan ABD askerlerinin, DEAŞ'ın kalıntılarının kökünü kazıdığını ileri süren CENTCOM Komutanı, Irak güvenlik güçlerine yardım etmeyi ve tavsiyede bulunmayı sürdüreceklerini de söylemişti.

YORUMLAR 21
  • kürt 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın hayatı yalan be
    Cevapla
  • yani 3 yıl önce Şikayet Et
    adam yalan atıyor azaltacam diyor tersine artırıyor...
    Cevapla
  • Nefer 3 yıl önce Şikayet Et
    Adama bak ya ! Petrolu korumak için okyanus ötesinden gelip binlerce masum insanı öldürüyor. İslam coğrafyasını yerle bir ediyor.
    Cevapla
  • kara Şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    petrol. işte anahtar kelime. dünyada ki tüm zalimler aynı. altın, elmas, petrol. zalimler tek yumruk. müslümanlar paramparça.
    Cevapla
  • gurbet 3 yıl önce Şikayet Et
    noldu artik petrol suyunu cektimi oralarda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?