46 bin yıllık tarihi mağarayı patlattılar! CEO ve üst düzey yetkililer koltuğundan oldu

Avustralya'da dünyaca ünlü maden şirketinin CEO'su ve iki üst düzey yönetici, çalışmalar sırasında 46 bin yıl öncesinde ait insan kalıntıları bulunan tarihi iki Aborjin mağarasını yanlışlıkla patlatmasının ardından istifa etti.

GİRİŞ 11.09.2020 18:23 GÜNCELLEME 11.09.2020 18:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avustralya'da dünya devi demir madeni şirketi Rio Tinto'nun CEO'su Jean-Sébastien Jacques ve iki üst düzey yönetici, şirketin, 46 bin yıl öncesinde ait insan kalıntıları bulunan tarihi iki Aborjin mağarasını yanlışlıkla patlatmasının ardından istifa etti.

Rio Tinto'nun CEO'su Jean-Sébastien Jacques

CEO VE İKİ YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ

İngiltere ve Avustralya merkezli çokuluslu, dünyanın en büyük metal ve madencilik şirketlerinden biri olan Rio Tinto, Avustralya'daki Juukan George bölgesinde, 46 bin yıl öncesine ait insan kalıntıları bulunan iki Aborjin mağarasını Mayıs ayında yanlışlıkla patlatmıştı. Bölgedeki yaşayan Aborjin Puutu Kunti Kurrama ve Pinikura halkı için oldukça önemli olan antik kaya sığınakları yerle bir olmuş ve şirket hakkında soruşturma başlatılmıştı. Şirketin CEO'su Jean-Sébastien Jacques ve iki üst düzey yönetici, istifa etti.

"KÜLTÜREL ÖNEME SAHİP MİRAS ALANININ YOK EDİLMESİ YANLIŞTI"

Rio Tinto'nun Yönetim Kurulu Başkanı Simon Thompson "Juukan'da böylesine olağanüstü arkeolojik ve kültürel öneme sahip bir miras alanının yok edilmesi yanlıştı. Puutu Kunti Kurrama ve Pinikura halkının güvenini yeniden kazanmaya kararlıyız" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • hltt01 3 yıl önce Şikayet Et
    dünya tarihini bilerek yok ediyor dünya gizli siyonist şeytani örgütlenmeleri.. kızılderilileri ve onların kültürünü yok eden vahşi barbar katil Batı aborjinleri de yok eder.
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    İki CEO istifa etti , yok etmeye devam. Bilerek patlattılar. Ne olacak maden çıkartmaya engel bir mağara daha çıkarsa onuda patlatırlar. 2 CEO daha feda eder.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İlgisi yok bazı karanlık güçler geçmiş tarihi okumamıza izin vermiyorlar.Allah belanizi versin biz ne olduğunu iyi biliyoruz.
    Cevapla
  • migel 3 yıl önce Şikayet Et
    100% haklisin
    Cevapla
  • Basri 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimbilir ne vardı içerisinde. Avustralya İngilizlerin açık hava hapishanesiydi. Ne kadar katil zanlısı varda Oraya gönderildi. Amerika'da kızılderili, Avustralya'da Aborjinler .Çünkü oradada zamanında katliamlar oldu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti