Almanya'da cami yangını! Küle döndü

İslam Toplumu Milli Görüş'e (IGMG) ait Württemberg bölgesindeki Achern camisinin, mutfak ve depo bölümünde yangın çıktı. Yangının neden çıktığını belirlemek üzere inceleme başlatıldı.

GİRİŞ 12.09.2020 11:19 GÜNCELLEME 12.09.2020 13:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Württemberg bölgesindeki Achern kentinde bulunan bir camide yangın çıktı. Yangının mutfak ve depo bölümünde başladığı bildirildi. Yangının caminin iç bölümüne sıçramadan söndürüldüğü ifade edilirken; itfaiye ve polis ekiplerinin yangının çıkış nedeninin belirlemek için incelemelerini sürdürdüğü kaydedildi.

 

IGMG Württemberg Bölge Başkanı Zeki Şeker "Çıkan yangında camimizi ayakta tutan mutfak kısmı tamamen kullanılmaz hale geldi. Kadınlar Teşkilatının en çok kullandığı bölüm idi. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz" dedi. İtfaiyeyi çağıran görgü tanıklarının ifadesine göre yangından önce patlama sesi duyulduğu ifade edildi. 50 kadar itfaiyecinin söndürme çalışması ile yangının cami bölümüne ve yan binalara sıçramadan kontrol altına alındığı bildirildi.

 
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Bektaş Günay 3 yıl önce Şikayet Et
    Zeki Hocam, büyük geçmiş olsun, can kaybı olmaması tesellimiz. Bektaş Günay
    Cevapla
  • Kızıldereli 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun
    Cevapla
  • Manisalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hey Almanya önce bizim camilerimizi koru,ondan sonra yunanı koru.bizde sizin gittiği kiliselerinize neden bir şey olmuyor.birde özgürlük ten bahseder siniz.
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    archern kilisesini ibadete acalim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi