BAE, Hz. Muhammed'e hakaret eden futbol takımına sponsor oldu

İsrail ile normalleşen BAE'den bir grup işadamı, Peygamberimize ve Araplara hakaret eden ırkçı futbol takımı Beitar Jerusalem'e sponsor olacak. Beitar, İsrail liginde hiç Arap futbolcu oynatmamış tek takım olarak biliniyor. Takıma 2 Müslüman Çeçen'in transfer edilmesine de tepki gösteren taraftar maçta "Araplara ölüm" şeklinde sloganlar atmıştı.

BAE, Hz. Muhammed'e hakaret eden futbol takımına sponsor oldu
BAE, Hz. Muhammed'e hakaret eden futbol takımına sponsor oldu
GİRİŞ 14.09.2020 07:15 GÜNCELLEME 14.09.2020 09:15
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İsrail'de bir televizyon kanalı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ülkelerindeki yatırımlardan bahsederken Beitar Jerusalem futbol takımına da yatırım yapılacağını duyurdu. İsrail'in en ırkçı ve nefret dolu futbol takımı Beitar Jerusalem, bir Arap takımıyla her karşılamasında Hz. Muhammed'e hakareti alışkanlık haline getiren bir futbol takımı. Orta Doğu Yahudileri Mizrahiler'in kulübü olarak bilinen Beitar, ayrıca İsrail Premier Ligi'nde hiç Arap futbolcu oynatmamış tek kulüp olarak biliniyor. Siyonist ismi taşıyan takımın taraftarları da kendilerini La Familia olarak adlandırıyorlar. Takıma herhangi bir Arap futbolcunun transferine şiddetle karşı çıkan grup, Arap oyunculara hakaret tezahüratları ile tanınıyor. Takıma, Arap olmayan iki Müslüman Çeçen oyuncunun alınmasına tahammül edemeyen taraftarın aşırılıklarını her zaman onları destekleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu sakinleştimeye çalışmıştı. Çeçen Sadayev ve Kadayev'e bile "Araplara ölüm" şeklinde slogan atan ırkçı grup, iki oyuncunu takımı terk etmeye zorlamıştı. Taraftarın baskısına dayanamayan Çeçen oyuncular da bir süre sonra Beitar Jerusalem'den ayrılmışlardı.

Beitar Jerusalem taraftarları

 

 

MUHAMMED ADINI DEĞİŞTİRSİN

Geçen yıl La Familia yine çok konuşulacak çirkin bir eyleme imza atmıştı. Irkçı grup takımın yeni transferi Ali Muhammed'i hedef almıştı. Ali Muhammed isminden rahatsız olduklarını söylemiş ve oyuncudan adını değiştirmesini istemişlerdi. Öte yandan, Trump'ın Kudüs'ü İsrail başkenti olarak tanımasından sonra Beitar Jerusalem, takım adının "Beitar Trump Jerusalem" olarak değiştirildiğini duyurmuştu.

YORUMLAR 57
  • Tacettin YILDIRIM 3 yıl önce Şikayet Et
    Melğun kefere , ALLAH 'ın azabı gazabı üzerine olsun.
    Cevapla
  • bremen 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi böyle devam
    Cevapla
  • yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    piyon lanet zebani
    Cevapla
  • Trabzon lu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar müslüman olamaz . Kertenkele surat zaten yıllardır İsrail e çalışmış . Halkı napiyo BAE uyuyorlar mı
    Cevapla
  • ziyacan 3 yıl önce Şikayet Et
    Her kes müdlüman zannediyor!ama adı üstünde birleşik hain emirlikleri...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…