Zehirlenen Rus muhalif Navalni ile ilgili Putin'e kötü haber!

Rusya’da zehirlendiği iddialarıyla Almanya’nın başkenti Berlin’e götürülen ve tedavi altına alınan Rus muhalif Aleksey Navalni’nin durumunun iyiye gittiği ve yataktan kalkabildiği açıklandı.

Zehirlenen Rus muhalif Navalni ile ilgili Putin'e kötü haber!
Zehirlenen Rus muhalif Navalni ile ilgili Putin'e kötü haber!
GİRİŞ 14.09.2020 21:03 GÜNCELLEME 14.09.2020 21:06

Almanya’nın başkenti Berlin’de tedavi gören Rus muhalif Aleksey Navalni’nin sağlık durumunun iyiye gittiği ve yatağından kalkabildiği duyuruldu. Klinikten yapılan açıklamada, “Aleksey Navalni'nin durumu iyileşmeye devam ediyor. Mekanik ventilasyondan başarıyla çıkarıldı. Kısa bir süre için yatağından kalkabiliyor” denildi.

- NAVALNIY'NİN ZEHİRLENMESİ İDDİASI

Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere 20 Ağustos'ta uçağa binen Navalnıy'ın uçuş esnasında fenalaşmasının ardından uçak Omsk şehrine iniş yapmıştı.

Omsk'taki hastaneye kaldırılan Navalnıy’ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü.

44 yaşındaki Navalnıy, 22 Ağustos'ta Omsk'tan özel bir uçakla tedavi için Berlin'deki Charite Hastanesine nakledilmişti.

Charite Hastanesi, Navalnıy'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve komadan uyandırıldığını 7 Eylül'de bildirmişti.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Navalnıy'ın sinir hastalıklarıyla mücadelede kullanılan Noviçok grubuna ait bir kimyasal ile kesin olarak zehirlendiğinin tespit edildiğini daha önce açıklamıştı.

Ülkedeki yolsuzluklara karşı verdiği mücadeleyle bilinen Navalnıy, Kremlin yönetimine karşı protesto gösterileri düzenlemesi nedeniyle sık sık hapis cezasına çarptırılmıştı.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması