Bulgaristan'da ‘sosyal mesafe’siz ayin

Koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, Bulgar Ortodoks Kilisesi, dün Kutsal Çarmıh Yortusunu kutladı. Ayine giden yüzlerce kişinin salgına rağmen papazların ayin sırasında ikram ettiği gümüş kaşıkla ‘kutsanmış’ suyu aynı kaşıktan içmesi tepkilere neden oldu.

GİRİŞ 15.09.2020 11:47 GÜNCELLEME 15.09.2020 12:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bulgaristan'da Hristyan aleminin kutsal gün olarak kutladığı Kutsal Çarmıh Yortusu için düzenlenen ayine yüzlerce kişi katıldı.

 

 

Bulgar Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen etkinlikte, ayine katılan yüzlerce kişiye papazlar tarafından Hristiyanlığın inancına göre, gümüş kaptan 'kutsanmış' su verildi.

AYNI TASTAN SU İÇİP, AYNI İKONU ÖPTÜLER

Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı kilisedeki ayinde aynı tas ve aynı kaşıktan yüzlerce kişi "kutsanmış su" içmesi ülkede tepkilere neden oldu. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı ayine katılan yaşlısı genci, aynı haçı öptü.

Ayine katılan halk daha sonra Hazreti İsa ve Meryem Ana’nın tablolardaki ikonlarını öptü. Salgından bu yana 729 kişinin öldüğü ülkede, son iki gün vaka sayısındaki artışın üç katına çıktığı ifade edildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • chpkk 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde sosyal mesafe dezenfektan ve maske ile namaz kiliyoruz ama yobaz ve cahiliz bunlar ilerici ve cagdas oyle mi? 100 yillik yalanlari bitti
    Cevapla
  • Firuze 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah Müslümanım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya