Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Görüşmeye hazırız

Yunan Başbakanı Miçotakis Türkiye ile Yunanistan arasındaki deniz yetki alanları konusunda görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.

GİRİŞ 15.09.2020 13:40 GÜNCELLEME 15.09.2020 16:26
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yapıcı adımlarına karşılık tahrik içeren hareketlerden kaçınmayan Atina yönetiminden bu sefer geri adım geldi. Özellikle AB'nin de arabulucu rolünü üstlendiği ve Doğu Akdeniz'deki gerilim nedeniyle defalarca telkinlerde bulunulan Yunan tarafından son dakika açıklaması geldi.

 

 

"GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ"

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis Atina'da ağırladığı Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile ortak basın toplantısında konuştu. Türkiye ile ilgili yaşanan deniz yetki alanları konusuna değinen Miçotakis "Türkiye ile tek görüşmemiz gereken konu olan Ege ve Doğu Akdeniz’de deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda görüşmelere en kısa sürede başlamaya hazırız." açıklamasını yaptı.

 

 

DENİZ YETKİ ALANLARI GÖRÜŞMELERİ

İki ülke arasında deniz yetki alanlarına ilişkin istikşafi görüşmeler 2002 yılında başlatıldı.

Son görüşme ise 2016 yılında Atina'da gerçekleştirildi.

Bu tarihten sonra Ankara-Atina hattındaki görüşmeler, siyasi istişareler formatında devam etmiş ancak istikşafi çerçeveye dönmemişti.

YORUMLAR 129
  • Mccc 3 yıl önce Şikayet Et
    adaların kıta sahanlığı olmaz.Bu mantıktan vazgeçin.Akdenize en uzun kıyısı olan bir ülkeyi karaya nahkum edemezsiniz.Savaş iki tarafa da zarar verir.Azdan az çoktan çok gider.Bir savaş olursa adaların çoğunu kaybeder Yunanistan.Adalar bize birkaç km.Gemiye bile gerek yok.Karadan obüs tanklarıyla bile vururuz adaları.Fakat Yunanistanın işi zor.Afrinde olduğu gibi uçaklar da sınır geçmeden bile vurur adaları.Her türlü üstünlük bizde.akıllı olun
    Cevapla
  • Hyt. 3 yıl önce Şikayet Et
    Abicim yunanistan ile savasmak sorun değil olursa yunanistan yanlız savaşmayacak maalesef onu bu yola sürükleyen büyük abileri de destek verecek şuan yunanistan ın Türkiye ile anlaşıp biran önce karar vermesi gerekiyor aksi takdirde Abd ile Fransa yunanistana silah satıp borclandiracak parmaklarında oynatacaklar gözünü aç yunan kendi işine leş yiyici abilerini karıştırma Türkiye başından beri barıştan yana bize saldırmayana biz saldırmayız bunu sizde biliyorsunuz gelin güzelce çözelim anlaşalım sizde kendi işinize bakın bizde
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel haber görüsülüp anlasilir toprak büyüklügüne göre deniz yetki alani olusur barisa iyi komsuluga destek olur
    Cevapla
  • Koni 3 yıl önce Şikayet Et
    Hallo yunanli politikacilar fransa yunanistani sömürmek icin macron denilen Hain yunanistani savasa gönderiyor yunanistan fransa Dan silah alsin milyarlarca evro borclansin Eger akdenizde ki dogal gazin parasini fransa alsin saudi arabistanda amerika aynisini yapmiyormu saudi lere silah satiyor arabistanda komsusu yemeni vuruyor amerika para kazaniyor bu iki arap ülkesi birbirini öldürüyor macronun plani buna benziyor uyan micotakis yunan halki türkiye Ile savas istemiyor.
    Cevapla
  • AKINCI 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    TARIHTE BASIMIZA NE GELDIYSE MASA BASINDA GELDI,masaya oturmak gerekiyorsa masa basinda masaya yumruk vuracak yigit gönderin !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!