ABD’nin Portland kentindeki protestolarda polis şiddeti

ABD’nin Portland kentinde devam eden protestolarda, polisin göstericilere uyguladığı şiddet görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, polisin eylemciyi yere yatırarak yumrukladığı görüldü.

ABD’nin Portland kentindeki protestolarda polis şiddeti
ABD’nin Portland kentindeki protestolarda polis şiddeti
GİRİŞ 16.09.2020 10:05 GÜNCELLEME 16.09.2020 10:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD’nin Oregon eyaletindeki Portland kentinde, ABD Başkanı Donald Trump’ın terör örgütü olarak ilan edilen ANTIFA ve diğer sol grupların protestoları devam ediyor.

Yaklaşık 100 gündür süren protestolarda, polisin göstericilere şiddet uyguladığı görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde, polisin bir göstericiyi yere yatırdığı ve yumrukladığı, daha sonra bölgeye gelen diğer polislerin de yardımıyla şiddet gören göstericinin gözaltına alındığı görüldü.

PROTESTOLAR NEDEN BAŞLADI?

Oregon eyaletine bağlı Portland kentindeki protesto gösterileri, 25 Mayıs'ta Minneapolis kentinde George Floyd'un beyaz bir polis tarafından öldürülmesinden sonra başladı. Protestolara daha sonra sol ve sağ gruplar da katıldı.

Ağustos ayında aşırı sağcı grup ‘Proud Boys’un düzenlediği yürüyüşe, ANTIFA adlı faşizm karşıtı sağ grubun karşı yürüyüş düzenlemesi ile arbedeler yaşanmış ve 13 kişi gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • İslamınçocukları 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada adaletsizliğin yüde 73 nün abd de olduğunu biliyormuydunuz.
    Cevapla
  • Hak 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD Amerikalı yerlileri soy kırımla yok edip kölelerini Afrikalı'dan getirdi....Buna demokrasi denir.
    Cevapla
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyahlar ABD yi bölmeli siyah ve beyaz yerleşim yerleri ayrı olmalı siyahlara siyah polisler destek vermeli çünkü siyahların hakkına saldırıyorlar ırkçı aynı Filistin halkına yaptıgını İsrail ve ABD SİYAHLARA YAPIYOR sadece öldürüyor sadece yaşama yerleşim yerlerini ellerinden alıyor kimi zaman gizli kimi zaman açıktan yapıyor. Şeytanın askerleri iş BAŞINDA Allahın izniyle kötüler cehenneme en çabuk şekilde ölüp giderlerAllahın izniyle Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin