Korkulan oldu: Yiyeceklerde koronavirüse rastlandı

Korkulan oldu. Çin'de dondurulmuş yiyeceklerde koronavirüse rastlandı. Çin Sağlık Yetkilileri, Rusya'dan ithal edilen kalamarlarda yeni tip koronavirüse rastlandığını açıkladı. Yetkililer, 24-31 Ağustos tarihleri arasında Jilin eyaletine ithal eden kalamar paketlerini satın alanların ya da tüketenlere test yaptırması çağrısında bulundu.

Korkulan oldu: Yiyeceklerde koronavirüse rastlandı
Korkulan oldu: Yiyeceklerde koronavirüse rastlandı
GİRİŞ 21.09.2020 00:22 GÜNCELLEME 21.09.2020 00:28
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının başından beri merak edilen "Yiyecekten virüs bulaşır mı?" konusu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çin'de, Rusya'dan ithal edilen dondurulmuş kalamarlarda Kovid-19 virüsüne rastlandı.

'TEST YAPTIRIN' ÇAĞRISI

Çinli sağlık yetkilileri 24-31 Ağustos tarihleri arasında Çin'in Jilin eyaletine ithal edilen kalamar paketlerini satın alanların ya da tüketenlerin derhal koronavirüs testi yaptırması çağrısında bulundu.

 

 

İTHALATLAR 1 HAFTA ASKIYA ALINACAK

Çin gümrüğü cuma günkü açıklamasında, dondurulmuş gıda ürünlerinde koronavirüs çıkması durumunda şirketlerin ithalatlarını bir hafta süreyle askıya alacağını belirtti. Bu sürenin, tedarikçi şirketin ürünlerinde üç defa Kovid-19'a rastlanması durumunda bir aya uzatılacağı ifade edildi.

DAHA ÖNCE DONMUŞ GIDA KARGOLARINDA VİRÜSE RASTLANMIŞTI

Ağustos ayında, iki Çin kentinde yetkililer ithal donmuş gıda kargolarında virüs izine rastlandığını açıklamıştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Kovid-19'un gıda veya ambalaj yoluyla yayıldığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını açıklamıştı.

YORUMLAR 24
  • abc 3 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi olmuş. ithal etmeyin kardeşim.
    Cevapla
  • erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes haberi okumadan yorum yapiyor. kalamarda virus yok. kalamari içine koyduklari paketlerde virus var.paketler viruslu. paketlere dokunduktan sonra ellerinizi yikayin. tüm paketli urunler için
    Cevapla
  • belde 3 yıl önce Şikayet Et
    şu dışardan et işine bir ara verilse olmaz mı. illa eti ucuz yiyeceğiz diye buna gerek yok. herkes et yiyecek diye bir şey de yok. ithalata verilecek parayı yerli üreticiye verilse daha mantıklı. ancak gerçek üreticiye. krediyi alıp başka türlü kullananlara değil
    Cevapla
  • Gurbetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkeye'de yaşayıp ta ithal yiyecek tükütünleri anlamakta gerçekten zorlanıyorim.
    Cevapla
  • Aklınyolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Çini bir türlü yenemiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!