İlginç referandum: Savaş uçağı alacağız ama düşmanımız kim?

Dünyanın en mutlu ülkesi haberleri ile sık sık gündeme gelen İsviçre'de ilginç bir referandum yapılacak. En son savaşını 200 yıldan önce veren ülkenin, yeni savaş uçağı alma planları 27 Eylül'de yapılacak referandumla halka sorulacak. İsviçreliler, 6 milyar İsviçre Frangına mal olacak bu planın israf olduğu görüşünde.

İlginç referandum: Savaş uçağı alacağız ama düşmanımız kim?
İlginç referandum: Savaş uçağı alacağız ama düşmanımız kim?
GİRİŞ 22.09.2020 10:18 GÜNCELLEME 22.09.2020 10:18
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İsviçre'de pek çok kişi, süpersonik jetlerin 10 dakikada geçebileceği bir Alp coğrafyasını savunmak için ülkenin son teknoloji savaş uçaklarını almaya ne gücünün yettiğini ne de buna ihtiyacı olduğunu söyleyerek söz konusu fikre karşı çıkıyor.

İrlanda, Malta ve Lüksemburg'un jetinin olmadığını hatırlatan İsviçreliler, 6 milyar İsviçre Frangına (yaklaşık 50 milyar TL) mal olacak böyle bir satın alma planının israf olduğunu söylüyor.

SAVAŞ UÇAĞI MODELİ HALKA SORULACAK

Referandumda vatandaşlara, hükümetin gelecek yıl Airbus'tan Eurofighter, Fransa'dan Dassault, Boeing'den F/A-18 Super Hornet ya da Lockheed Martin'den F-35-A Lightining II uçaklarını alma planına onayları sorulacak.

Plana karşı çıkan Sosyal Demokrat parlamenter Priska Seiler Graf, "Bizim düşmanımız kim? Küçük, tarafsız ve etrafı NATO'yla çevrili bir ülkeye kim saldırır ki?" diye sordu.

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 23
  • martli 3 yıl önce Şikayet Et
    dogru. avrupanin ortasinda petrolu gazi stratejik konumu olmayan olsa da olur olmasada olur bir ülke. kim neyapsin bunlarin toprağını..
    Cevapla
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    bence siz maket alın çünkü ne halkınız ne yöneticiler gerçeğini görmedi
    Cevapla
  • Mühendis 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün zenginlerin kara parasının saklandığı dağlarla çevrili para kasasına o zenginlerin yönettiği devletler tabi saldırmaz.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Onların işini bizim siha ve iha lar rahat görür.
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten o alp daglarını kim panzer gönderir ki. O ınsanlar bilinçli ve yabancıları sevmezler. İşgal ettsen bile burnundan getirirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti