ABD seçimleri mahkemede bitecek

Üç Kasım’daki seçimler öncesinde büyük bir kutuplaşma yaşayan ABD’de seçimin olası sonuçları şimdiden tartışma konusu oldu.

ABD seçimleri mahkemede bitecek
ABD seçimleri mahkemede bitecek
GİRİŞ 25.09.2020 07:22 GÜNCELLEME 25.09.2020 07:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinin postayla oy kullanma sisteminin yol açacağı sıkıntılar nedeniyle Yüksek Mahkemede biteceğini düşündüğü sözleriyle seçim tartışmaları gerilimi yükseltti. Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği “Sosyal Medya İstismarlarından Kullanıcıları Koruma” başlıklı toplantıda Adalet Bakanı Bill Barr ve bazı eyaletlerin başsavcılarını ağırladığı toplantıda sosyal medya platformlarını eleştirdi ve 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin kritik bir mesaj verdi. Trump, 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde postayla çok fazla oy kullanılmasının “büyük bir felakete” yol açabileceğini belirterek, “Demokratlar neyin nasıl olduğunu gayet iyi biliyor. Postayla oy, seçimin de ötesinde ülkemiz için büyük bir utanç olacak.” diye konuştu.

 

 

YABANCI ÜLKELER MÜDAHALE EDEBİLİR

“Demokratlar, sistemde hile yapmak için Kovid-19’u kullanıyor.” diyen ABD Başkanı, “Yabancı ülkelere gelince, onlar şu anda olanlara bakıldığında bir hiç kalıyor. Çin, Rusya, Kuzey Kore ve İran’ı konuşacak olursak, onlar için bu seçimlere müdahale etmek çok kolay. Güzel ve ucuz oy pusulaları basabilirler bunları da oy merkezlerine gönderebilirler. Bu bir felaket. Demokratlar çok geç olmadan bu postayla oy meselesini durdurmalı.”

 

 

MAHKEMEDE 9 YARGIÇ ÖNEMLİ

Trump, ABD Yüksek Mahkemesinde Ruth Bader Ginsburg’un yaşamını yitirmesinin ardından boşalan yargıçlık koltuğunu doldurmak için neden acele ettiğinin sorulması üzerine, “Bence 3 Kasım seçimleri Yüksek Mahkemede bitecek. Bu nedenle mahkemede 9 yargıcın olması önemli. Bence (yargıç seçimi için) sistem hızlı işleyecek. Cumartesi günü öğleden sonra saat 5’te yeni adayımı açıklayacağım.” dedi.

DEMOKRATLARA AĞIR SUÇLAMA

Cumhuriyetçilerin birlikte hareket etmesiyle sürecin daha hızlı işleyeceğine inandığını belirten Trump, “Bence seçimlerden önce yeni yargıcın belirlenmesi daha iyi olur. Çünkü Demokratların bir tezgah kurduğunu düşünüyorum. Bu tezgah da ABD Yüksek Mahkemesinin önüne çıkacak.” ifadesini kullandı.

TWITTER’I HEDEF ALDI

Öte yandan ABD Başkanı Trump, sosyal medya platformlarının sol eğilimli olduğunu ve karşıt görüşlere karşı hoşgörüsüz davrandığını savunarak, “Örneğin, Twitter rutin bir şekilde, bunu yapan ABD başkanı bile olsa, muhafazakar görüşlerini ifade eden paylaşımları kısıtlıyor. Ama aynı zamanda İran liderinin antisemitik nefretini ve ölüm tehditlerini özgürce savurmasına izin veriyor. Her yıl sayısız Amerikalı, sürekli değişen kuralların kötü niyetli diktesi yoluyla kara listeye alınıyor ve susturuluyor.” dedi.

Eski generallerden Biden’a destek!

Amerikan Washington Post gazetesi, 500’e yakın eski general, amiral ve ulusal güvenlik yetkilisinin Demokratların Başkan adayı Joe Bıden’a destek bildiren bir mektup yayınladığını belirtti. Demokrat, Cumhuriyetçi ve bağımsız kanatlardan 489 eski asker ve güvenlik bürokrasisi yetkilisi tarafından imzalana mektupta, ABD’nin liderliğe ihtiyaç duyduğu vurgulanadı ve Joe Biden’a destek verdikleri belirtildi. George Floyd’un öldürülmesinin ardından yaşanan olaylarda da pekçok eski general Trump aleyhine tavır almıştı. Demokratların başkan adayı Joe Biden Haziran ayında yapığı bir açıklamayla, Trump’ın Beyaz Saray’dan zorla çıkartılabileceğini savunmuştu. Biden, Trump’ın oy çalmaya çalışacağını, seçimi kaybettiği halde koltuktan kalkmayı reddetmesi halinde askerin müdahale edeceğini iddia etmişti.Trump’ın seçimi kaybetmesi ve sonucu kabul etmeyi reddetmesi halinde ordunun müdahale edeceğinden emin olduğunu ifade eden Demokrat siyasetçi “Büyük bir süratle kendisinin Beyaz Saray’dan çıkışına eşlik edeceklerine kesinlikle eminim” değerlendirmesinde bulunmuştu.

YORUMLAR 11
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Fark etmez kim olursa bunlar hepsinin yolu bir.
    Cevapla
  • biri 3 yıl önce Şikayet Et
    Bölüm3- alinin külâhını veliye, velinin külâhını aliye giydiriyorlar. şu sana yan baktı şu sana haksızlık etti deyip bir iki de provokatif eylemle herkesi birbirine düşürüp bölgedeki kaostan yararlanıyorlar. ama artık oyunları açığa çıktı. Allah bütün oyunlarını başlarına geçirsin.
    Cevapla
  • biri 3 yıl önce Şikayet Et
    bölüm -1. siyonist küreselciler seçimde hile yapacaklar. her yere yerleştirdikleri adamlarını kullanacaklar. kendilerini destekleyen albay, amiral tayfası da kendi adamları. yoksa pentagonu nasıl elinde tutacaklar. bu sefer seçimi kazanmaya mecburlar. çünkü dünya da ve ortadoğuda kurdukları oyunları istedikleri gibi işlemiyor. (hatta istanbul ve ankara seçimlerine hile yaptıklarını düşünüyorum). biz fırat kalkanı, zeytin dalı, barış pınarı, ve kuzey ıraktaki pkk ya yönelik operasyonlarımız ile bu küreselcilerin oyunlarını bozduk. küreselciler virüs hamlesini öne almak zorunda kaldı. ve planları başlarına geçiyor artık.
    Cevapla
  • musti 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah son seçiminiz olur
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler Trumpı seçtirmemek için herşeyi yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı