ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Yunanistan'a 'destek' ziyareti

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo 27 Eylül-2 Ekim arası resmi temaslarda bulunmak üzere Yunanistan, İtalya, Vatikan ve Hırvatistan'ı ziyaret edecek.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Yunanistan'a 'destek' ziyareti
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Yunanistan'a 'destek' ziyareti
GİRİŞ 25.09.2020 15:19 GÜNCELLEME 25.09.2020 15:19

ABD, Doğu Akdeniz ile ilgili bir dizi uluslararası ziyaret planladı. Dışişleri Bakanı Pompeo aralarında Yunanistan, Vatikan, İtalya ve Hırvatistan'ın da yer aldığı ülkelere seyahat gerçekleştirecek.

Pompeo'nun, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz krizinin yaşandığı günlerde yapılacak ziyaret takviminde Ankara bulunmuyor.

DESTEK ZİYARETİ

Temaslarının ilk ayağı olan Yunanistan'da Başbakan Kriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşeceği açıklanan Bakan Pompeo, Doğu Akdeniz'deki "refah, barış ve güvenliğin ilerletilmesi için ABD'nin verdiği ortak taahhüdü" yineleyecek. Ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin son yılların en güçlü seviyesine ulaşması da liderler tarafından kutlanacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Pompeo Girit'te, "NATO müttefiki Yunanistan ile ülkesinin güçlü güvenlik ortaklığının altını çizmek üzere" Donanma Destek Faaliyet'lerini de ziyaret edecek.

ROMA'DA GÜNDEM DOĞU AKDENİZ

Yunanistan'ın ardından İtalya'ya geçecek ABD Dışişleri Bakanı, Başbakan Guiseppe Conte ve Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile bölgesel istikrarın geliştirilmesi, ortak güvenlik tehditleri ile mücadele, Covid-19'a karşı atılan adımlar ve ikili ilişkileri ele alacak.

Pompeo'nun ziyareti Vatikan'da Kardinal Parolin, Devletlerle İlişkiler Bakanı Başpiskopos Gallagher ve Hırvatistan ziyaretlerinin ardından 2 Ekim'de sona erecek.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu