Türkiye'nin hamlesi Rumları panikletti: 'Erdoğan kıyamet mektubunu yazdı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yazdığı ileri sürülen mektup, Rumların zoruna gitmişe benziyor. Ada'nın güneyindeki medya, Erdoğan'ın "Doğu Akdeniz Konferansı" önerisini ve bu toplantıya KKTC'nin de katılmasını istemesini "Erdoğan'dan kıyamet mektubu" şeklinde yorumladı.

Türkiye'nin hamlesi Rumları panikletti: 'Erdoğan kıyamet mektubunu yazdı'
Türkiye'nin hamlesi Rumları panikletti: 'Erdoğan kıyamet mektubunu yazdı'
GİRİŞ 29.09.2020 08:49 GÜNCELLEME 29.09.2020 11:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunan-Rum ikilisi dışındaki AB ülkelerine gönderdiği ileri sürülen mektup, Kıbrıs Rum yönetiminde paniğe neden oldu.

 

"ERDOĞAN'DAN KIYAMET MEKTUBU"

Rum medyası, "KKTC'nin de dahil olacağı Doğu Akdeniz konferansı önerisi" nedeniyle, "Erdoğan'dan kıyamet mektubu" başlığı kullandı.

 

3 SAYFALIK MEKTUP

Fileleftheros ve Alithia gazetelerinin haberlerine göre, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tutumu ve çözüm önerilerini içeren 3 sayfalık mektup geçen hafta Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi dışındaki AB ülkelerine gönderildi.

KIBRISLI TÜRKLERİN HAKLARI

Mektupta, Türkiye'nin Yunanistan'la adil bir diyaloğa hazır olduğu, ancak Yunan tarafının güven vermeyen adımlara devam ettiği belirtildi. Ayrıca Türkiye'nin daha önce kamuoyuna ilan ettiği, Kıbrıslı Türklerin de yer alacağı şekilde Doğu Akdeniz'e kıyısı olan ilgili ülkelerin katılacağı geniş kapsamlı bir konferans teklifi de mektupta yer aldı. Mektupta, Kıbrıslı Türkler ile Rumlar arasında doğal gaz gelirlerinin Kıbrıs sorununun çözümünden önce adil bir şekilde paylaşılması ve sürecin yönetilmesi mekanizması kurulması gerektiğine de dikkat çekildi.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / ÖMER BİLGE
YORUMLAR 7
  • Aydan Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Nahcıvan ve Kıbrız ilimiz olsun. Sonrasına bakarız.
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    KKTC Türkiye nin eyaleti olmalı
    Cevapla
  • Habere. 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanı buradan anliyoruzkii iranda dahil küfür tek millettir hep de dahil kalbi ermeniden yana çarpan çevikoz ve onun gibi düşünülenler .
    Cevapla
  • Diyarbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakkımızı kimseye yedirmeyiz Allah bizimle beraberdir gücümüz her yere yeter evelallah mazlumun umuduyuz hastaliklardan birer birer kurtuluyoruz artık hasta ülke yok güçlü ülke var herkes ayağını denk alsın seferberlik ilan edin biz eski askerleri tekrar eğitime alın hazırız
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi yalakalar olduktan sonra
    Cevapla
  • musluman 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah sizin gibi kardeslerimizle Rabbimiz gucumuze guc katsin. Elbette zor gunler inşaallah sona erecek yeniden islamin sancaklarini dunyanin dort bir yanina tasiyacagiz. Hz. Muhammed(s.a.v) onderliginde yeni selahattim eyyubiler alparslanlar fatihler cikartacagiz.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Savasmadan hakkimizi alamayiz seferberlik ilan edilemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık